Külföld

Különösen személyes karácsonyi beszédet mondott a királynő Fülöp herceg halála után

rtl.hurtl.hu

2021. december 25. 16:46

A 95 éves brit uralkodó arról beszélt, hogy nehéz az ünnep a gyászolók számára. Mindemellett reménnyel és optimizmussal várja az új évet.

Különösen személyes volt Erzsébet királynő idei karácsonyi videóüzenete. A királynő megemlékezett férjéről, az áprilisban meghalt Fülöp hercegről, és azt mondta, hogy az idei karácsony keserédes a királyi család és a világ számára is.

„Habár a karácsony sokak számára a boldogság és az ünneplés ideje, nehéz lehet azok számára, akik elvesztették szeretteiket” – mondta a tévé által közvetített beszédében.

Idén én ezt különösen jól megértem

– tette hozzá. 

A királynő mindemellett reménnyel és optimizmussal várja az új évet. Idén a brit családok már együtt tölthették a karácsonyt, mert nem voltak érvényben olyan szigorú járványintézkedések, mint tavaly. Az omikron variáns azért árnyat vetett az ünnepre, írja az NBC: karácsony estéjén ismét rekordot döntött a pozitív tesztek száma az országban.

A királynő a hagyománytól eltérően a Windsor palotában tölti az ünnepeket, ahogy tavaly is. A Londontól 25 mérföldre fekvő birtok helyett általában a norfolki Sandringhamben szokott karácsonyozni.

Nyitókép: Victoria Jones / MTI /AP / PA Pool

#Külföld#fülöp herceg#erzsébet királynő#angol királyi család#üzenet

Címlapról ajánljuk