Külföld

Három- és négyéves ikrek haltak meg egy londoni tűzben, egyedül voltak otthon

rtl.hurtl.hu

2021. december 17. 7:32

A tűzoltók kihozták őket az épületből, megkezdték újraélesztésüket, de már nem lehetett megmenteni az életüket. 

Meghalt négy kisgyerek egy London déli részén történt lakástűzben – jelentette a helyi sajtó. A tűzoltókat helyi idő szerint csütörtök este hét órakor riasztották a brit főváros déli részén található Suttonban lévő épülethez, aminek földszintjén a tűzoltóság közlése szerint teljes egészében „heves” tűz tombolt, amit több mint másfél óra alatt tudtak eloltani.

A légzőkészüléket viselő tűzoltók négy kisgyereket találtak az épületben, akiket azonnal kivittek, és megkezdték újraélesztésüket, majd két londoni kórházba szállították őket, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életüket.

Az Evening Standard információi szerint négy fiú halt: egy hároméves és egy négyéves ikerpár. A rendőrség közlése szerint a gyerekek egyedül voltak otthon, amikor kitört a tűz, aminek okát még vizsgálják. A hatóságok a Standard cikke szerint az esettel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 27 éves nőt, gyermek elhanyagolása gyanújával. 

A lapnak nyilatkozó szomszédok elmondták, hogy sikításokat hallottak, miközben a hatalmas lángokkal égő tűz tombolt a földszinten. A tűz olyan heves volt, hogy a ház előtt parkoló autók is megégtek, és a ház eleje teljes egészében kormos volt. 

Andy Roe londoni tűzoltóparancsnok elmondta, hogy mindannyian „mélységes szomorúságot” éreznek a kisgyerekek halála miatt, és a mentésben részt vett tűzoltóknak lelki segélyt nyújtanak.

Egy szomszéd a Sky Newsnak elmondta, hogy összeomlott a hír hallattán, és közölte:

El sem tudom képzelni, hogy a szüleik min mennek most keresztül

Az épület előtt közben gyászolók helyeztek el virágokat. Az egyik csokron a Standard cikke szerint az alábbi szöveg volt olvasható:

Kyson, Bryson Leyton + Logan. Szép álmokat. Szeretettel: Nagypapa

Nyitókép: A londoni utca, ahol a négy kisgyerek halálát okozó tűz történt. Fotó: Google Street View

#Külföld#tűz#lakástűz#kisgyerekek#haláleset#london#nagy-britannia

Címlapról ajánljuk