Keresem a családom

„Szeretném tudni, hogy él-e még?” – Kerekes Péter igaz történte

rtl.hurtl.hu

2018. július 11. 22:50

Senki sem születik eredendően bűnözőnek, így a Péter sem vált volna azzá, ha édesapja nem hal meg, és az édesanyja – ahelyett, hogy valódi támasza lett volna - intézetbe dugja. A férfi életében egyetlen egy ember volt, aki törődéssel és tiszta szeretettel fordult felé: Éva, a nővére, akit 20 évvel ezelőtt látott utoljára.

Péter 10 éves volt, mikor édesapja elhunyt. Addig csodálatos gyerekkora volt, amit Siófokon töltött családjával. De egy szomorú szombati napon minden megváltozott: édesapja épp a vásárcsarnokban volt, mikor a halántékához kapott és elvágódott, koponyaalapi töréssel szállították kórházba a családfőt. Már nem tudtak megmenteni.

Péter kálváriája ekkor kezdődött, ugyanis a fájdalmas gyászt a kisfiú nem tudta feldolgozni egyedül, nem volt mellette senki, aki ebben segíthetett volna neki. A történethez az is hozzátartozik, hogy az elhunyt családfő előző kapcsolatából született egy lány, Éva, aki édestestvérként szerette a 14 évvel fiatalabb kis Petit. Kisgyerekkorától gondozta, pelenkázta, nevelte. De még a lány sem tudta megmenteni öccsét a rossz döntések sorozatától, és a haragos édesanyától. Az egyre szorongóbb és vadabb Pétert - aki egyre több simlisségben vett részt - 11 éves korában édesanyja intézetbe adta, megértő és szeretetteljes beszélgetés helyett. Ott pedig a fiú még lejjebb csúszott, és a bolti lopásoktól kezdve szinte mindenben benne volt.

Kiderült, hogy hiába próbálta Éva magához venni öccsét, kivenni az intézetből, anyja az Éva iránti gyűlölet miatt egyszerűen nem egyezett bele ebbe. Így a többszöri sikertelen szökések után Péter az intézetben ragadt. A magára maradt fiú nem találta a helyét a világban, és mivel folyton rossz társaság vette körül, csalás, lopás és rablás vétsége miatt többször került börtönbe.

A fiút még ekkor se hagyta magára Éva, többször meglátogatta őt a rács mögött, pedig akkor Éva már háromgyermekes anya volt. Mikor 1997-ben kiszabadult Péter, akkor nem tudott hova menni - így megkérte Évát, hadd költözzön hozzá és a családjához. A testvéri szeretet olyan erős volt közöttük, hogy a férfi nővére azonnal beleegyezett a dologba. Ám a csoda nem tartott sokáig. Péter állítása szerint egy hifitorony miatt, melyet Éva rábízott, Peti pedig a szervízben elveszített – kenyértörésre került sor. Ekkor – 20 éve - látták egymást utoljára.

Péternek négy éve változott meg az élete: egy hirtelen jött szerelem kihúzta őt a mélyből, és mára már családos emberként, becsületes munkával keresi a kenyerét. Keményen dolgozik. A megtört férfi végre révbe ért, viszont egy dolog nagyon hiányzik az életéből, mégpedig Éva, akinek nagyon sok mindent köszönhet.

Mivel Péter semmit sem tud Éva hollétéről, a nyomozásban sokat segített nekünk az, hogy legalább a lakótelepre emlékezett, ahol 20 évvel ezelőtt Éváék laktak.  A stábunk nagykőrösi ismerősöket keresett és rengeteg telefonálgatás után megtaláltuk Éva volt kollégáját, aki egy szuper tippet adott, hogy merre keressük a nőt. És valóban: sikerrel jártunk, megtaláltuk a keresett személyt.

Éva egy csupaszív nő, akinek a három gyereke mellett már négy unokája is van. A mai napig borzasztó nagy szeretettel mesél Petiről, akiről azóta sem feledkezett meg. Jól emlékszik az öccse gyerekkorára, és a fiú édesanyjára is, aki nemcsak őt utálta, hanem saját fiát is, Petit, akit fizikailag is bántalmazott és többször a földig alázta a kisfiút. De azokra az időkre is tökéletesen emlékszik Éva, ami 20 évvel ezelőtt történt – és más ok rajzolódik ki az akkori elválás mögött.

Megtudjuk, hogy hiába adott új esélyt öccsének Éva, Péter nem élt vele, és újra rossz társaságba keveredett, és mivel anyaként Éva már a kamasz gyermekeit kezdte félteni Pétertől, úgy döntött, a testvérének mennie kell. Amikor Lilu felolvasta Péter levelét, Éva a könnyeivel küzdött, és elárulta a döntését, még egy esélyt mindenki megérdemel, és még mindig úgy érzi, felelős Peti iránt.

A munkahelyén leptük meg Pétert, aki egyáltalán nem tudta, hogy milyen örömhírrel érkeztünk hozzá: Éva él, és a mai napig szeretettel gondol az öccsére. A megtört férfi először fel sem fogta, hogy mi történik vele, pláne akkor, mikor megtudta, nemsokára láthatja is szeretett nővérét.

Éva mit sem sejtve ült a kanapén régi fényképeket nézegetve, mikor az ajtóban Péter állt. A két testvér percekig ölelte egymást, és először nem is tudtak megszólalni. Később azonban megtörték a csendet, és egy őszinte beszélgetés után úgy tűnt, újra egymásra talál a két testvér, amire pontosan 20 évet vártak. Azóta is szoros a kapcsolat közöttük.

A teljes történetet ITT TUDOD visszanézni!

#Keresem a családom#keresem a családom!#lilu#doku-reality#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk