Keresem a családom

„Nekem jogom van megtudni, ki az apám!” – Virág Kitti története

rtl.hurtl.hu

2018. július 4. 22:45

A múlt súlyát nem könnyű cipelni, főleg, ha generációkon átívelő. Kitti úgy döntött, örökre le szeretné tenni ezt a terhet, és szembe szeretne nézni a sorsával: meg szeretné találni orosz származású édesapját és annak családját. A fiatal lány ekkor még nem tudhatta, hogy ezzel egy gyönyörű és megható utazás veszi kezdetét.

Shimkent város Kazahsztán déli részén található. Innen származik Kitti apukája, aki katonai szolgálatra érkezett Magyarországra a nyolcvanas években. A férfi valószínűleg nem is gondolta, hogy ez a kiküldetés az egész életét meg fogja változtatni, és itt fogja megtalálni a mindent elsöprő szerelmet.

Kitti és édesanyja, Regina Sárszentágotán élnek egy vályogházban. Kitti 26 éves kora ellenére egy igen komoly és érett nő, két gyönyörű fiúcskának az édesanyja. Az egyszerűnek mondható vályogházat Regina szüleitől örökölték meg, akiknek talán ez volt az egyedüli jó cselekedetük az életükben. Kitti nagyszülei nemcsak lányuk sorsát pecsételték meg, hanem az övét is, ugyanis mikor az a bizonyos orosz katona, Vadim beleszeretett Reginába, nem nézték jó szemmel, és minden erejükkel azon voltak, hogy szétválasszák a szerelmeseket. Így mikor lejért a katona szolgálati ideje, nem tehetett mást, egyedül tért vissza Kazahsztánba.

Regina kálváriája már sokkal korábban elkezdődött: iszákos édesapja többször megverte a fiatal lányt, nem mehetett szórakozni, nem lehetett senkije sem, csak a szüleinek és a házi munkának élhetett a törékeny lány.

Aztán 1991-ben minden megváltozott, mikor váratlanul kopogtattak a szegényes vályogház ajtaján. Vadim úgy döntött, visszajön szerelméért, és magával viszi a fiatal lányt a messzi Ázsiába. A terv bevált, és a pár új életet kezdhetett Shimkent városában, ahol Vadim családja nagy örömmel és szeretettel fogadta Reginát.

A pár boldogsága azonban nem tarthatott sokáig, csak egy fél évig, ugyanis Regina levelet kapott édesanyjától, amiben az állt, hogy azonnal utazzon haza, mert haldoklik az apja. Vadim jól érezte, hogy ez akár egy csapda is lehet, és mikor hazatértek, kiderült az igazság: a szülei becsapták Reginát, jól ismerve a lány jó szívét, az édesapjának pedig nem volt semmi baja, annyira, hogy elkergette otthonuk elől az orosz katonát, és lányát pedig szó szerint bezárta. Regina ekkor látta utoljára Vadimot. A szomorú búcsú után pár hétre derült ki, hogy Regina babát vár, amit később meg is írt szerelmének. Születése után képet is küldött a kis Kittiről, de sosem jött válasz a több ezer kilométerrel messzebb lévő Shimkentből!

26 év telt el azóta, és Regina még most sem tud könnyek nélkül mesélni a történtekről. A megtört nő úgy döntött, hogy elmeséli a szomorú múltat, hogy Kittinek esélye legyen arra, hogy megismerhesse egyszer vérszerinti édesapját. Kitti több helyen is kereste már Vadimot, a Vöröskeresztnél, az interneten, de sajnos nem járt sikerrel, ezért fordult hozzánk. Mivel elegendő adat állt a rendelkezésünkre, egy - az orosz nyelvterületen is jártas - családfakutató cég segítségét kértük, akiknek sikerült megtalálniuk Vadim egyik közeli rokonát, az unokaöcsét. Kolléganőnk, Kéky Kira orosz édesanyja segített nekünk, ő hívta fel a számot és beszélt a keresett férfi rokonával, akitől végül nagy könyörgések árán megkaptuk Vadim nővérének, Viktóriának a telefonszámát.

Ezek után Oroszországban élő kollégánk egyeztetett a nővérrel, aki a boldogságtól szinte azonnal elsírta magát: kiderült, sosem felejtették el Reginát, és arról is tudnak, hogy Vadimnak van egy lánya, akit próbáltak ők is megkeresni, de adatok hiányában nem sikerült. Viktória szomorúan mesélte nekünk, hogy Vadim 2008-ban hunyt el, de az édesapjuk, vagyis Kitti nagyapja még él, és mindent megadna, hogy láthassa az unokáját.

A szomorú hír hallatán Kitti és Regina könnyekben tört ki, és a fiatal lány úgy érezte, talán könnyebben elfogadta volna azt, ha az apja simán csak nem kíváncsi rá, mint amilyen most a halálhírével szembesülni. A jó hírt is elmondtuk Kittinek, édesapja családja Kazahsztánban már tűkön ülve várja, hogy megismerhessék azt a lányt, akire nagyon sokat gondoltak.

Kittiéktől több ezer kilométerre Vadim családja sem tudott könnyek nélkül emlékezni Vadimra és Reginára, és arra a gyönyörű fél évre, amelyet Regina 1991-ben velük töltött. Menetközben az is kiderült, miért nem válaszolt sosem Vadim Regina leveleire. A férfi időközben megházasodott és az új feleség (aki jelenleg is él) nem nézte jó szemmel a volt kedves leveleit, így hát megtiltotta Vadimnak, hogy válaszoljon nekik. Az új kapcsolatból egy fiú született, vagyis Reginának van egy öccse.

A 26 évnyi várakozás elementáris erővel csapott le, mikor Kitti átölelhette orosz rokonait, és ezzel együtt a fájó múltat is megismerhette. Viktória és az édesapja határtalan szeretettel fogadták Kittit, mintha ők is minden perceben arra vártak volna, hogy magukhoz ölelhessék a magyar lányt.

Vadim emléke akkor tört fel igazán a szívekben, mikor Viktória és a nagypapa meglátták Reginát, akinek érkezéséről semmit sem tudtak, ez ugyanis meglepetés volt nekik. Hiába hagytak nyomott Reginán az évek, és a fájdalmas múlt, az orosz család szemében a törékeny nő felidézte a 26 évvel ezelőtti hónapokat.

Kitti és Regina sosem kaphatták meg, milyen egy szerető családban élni, talán még álmodni sem mertek róla. Vadimnak köszönhetően azonban sosem érzett boldogságban és békében lehetnek most – és ezt már nagyon megérdemelték.

A teljes történetet ITT TUDOD visszanézni!

#Keresem a családom#keresem a családom!#lilu#doku-reality#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk