Keresem a családom

„Minden megtörtént vele, amit senki se szeretne átélni” – Lázár Edina igaz története!

rtl.hurtl.hu

2018. június 27. 22:45

Edina egy nejlonzacskóban kezdte az életét, és olyan sok mindenen ment keresztül, amin nem sok ember tudna keresztülmenni. Azonban a fiatal nő nem haragszik senkire sem, csak egyet szeretne: megismerni az édesanyját.

Belgium egyik kisvárosában is varázslatos karácsonyi hangulat van télen. Itt él Lázár Edina a 15 éves lányával, Melánival. A fiatal nő egyedül neveli lányát, ugyanis 12 évnyi együttélés után úgy döntött, jobb egyedül élni, mint egy bántalmazó kapcsolatban, és elhagyta gyermekének az apját, hogy egy teljesen új életet kezdhessen.

Kívülről nézve szép életük van, igaz, Edinának jelenleg is két állása van – étteremben felszolgáló, és pedikűrös, manikűrös – hogy az egzisztenciájukat megteremthesse. De nagyon rögös út vezetett ideáig. A kis Edina körülbelül háromhónapos lehetett, mikor édesanyja egy nejlonzacskóba csomagolva adta oda lányát az apai nagyszülőknek, azzal az indokkal, hogy neveljék ők tovább.

Edina azt is elmeséli nekünk, miután lelépett az édesanyja, egy új férfi miatt, akkor az apukája az italba menekült, így rá sem számíthatott az kislány. A nagyszülei mindent megadtak neki, de mikor 15 éves lett az apja egy háromgyerekes nő mellett találta meg a boldogságot, és lányát is magukhoz költöztette. Az akkori szenvedéseket innentől kezdve már az édesapja új élettársa is tetézte, rengeteget veszekedett a kiskamasszal, és ez addig fajult, amíg Edina el nem menekült otthonról, a nagynénjéhez.

Nem sokkal később a nagyszülők meghaltak, és Edina akkori kedvesének a szülei vállalták a lány gyámságát, akik mellett végre biztonságba érezhette magát a lány. A megnyugtató légkör meglátszódott a tanulmányi átlagán is, év végére a legjobb tanuló lett az osztályban.

A rengeteg megpróbáltatás és keserűség ellenére a fiatal nő nem haragszik senkire, csak annyi vágya van, hogy egyszer találkozhasson édesanyjával, hogy feltehesse az évek óta mardosó kérdéseket és végre fellélegezhessen.

A stáb Edina édesapjánál, Józsefnél kezdte a nyomozást, hátha megtudnak valami konkrétat a keresett személyről. Józsefnek egy fényképe van a lánya édesanyjáról, Ágnesről, akiről sajnos azóta nem tud semmit. Mindössze egyszer találkoztak a bíróságon, mivel az anya nem fizette a gyerektartást. Így a stáb magánnyomozók segítségét kérte, akik egy címmel tudtak szolgálni. Gyorsan kiderült, a budapesti címről azonban már kijelentkezett Ágnes, és így jobb ötlet híján a kollégák felhívták a főváros összes hajléktalan szállást, és végül így bukkantak nyomra. Ágnest egy kőbányai intézményben találták meg, ahol azokat az embereket ápolják, akik az utcán élnek, és egészségi állapotuk kezelésre szorul.

A kemény utcai élet megtette hatását, Ágnes már egyáltalán nem hasonlít önmagára, fél szemére szinte megvakult és nagyon rosszul hall. Elmondása szerint már 30 éve él az utcán. Az idős nő talán először fel sem fogta, hogy a lánya keresi őt, de amikor Lilu felolvasta neki a levelet, összeomlott.

Elmesélte, hogy Edina apja sokat bántotta őt, és mikor külön váltak, nem volt otthona, nem tudta a kislányt nevelni. Ezért hagyta Edinát a nagyszülőknél, akit elmondása szerint szeretett volna látogatni, de nem hagyták neki. Az utcán töltött minden év dupla évnek számít, így nem csodálkozunk azon, hogy Ágnes nem mindenre emlékszik jól.

Edinával szorongva közöltük a hírt, hogy megtaláltuk Ágnest. Nem tudtuk, mennyire fogja megviselni az, ami az édesanyjával történt. Jól éreztük: Edinának azonnal lelkiismeret-furdalás lett, és magát ostorozta, hogy miért nem keresete hamarabb.

A találkozás pillanatában Edina arca nem nagyon árulkodott arról, hogy mit is érez az édesanyja láttán. De mikor Ágnest arról kezdte kérdezni, ami már beleégett a lelkébe, hogy miért hagyta őt a nagyszülőknél, eltört a mécses, és sírva borult a nyakába.

Edina megbocsátott az anyjának, megfogadta, hogy mindenképp segíteni fog azon az emberen, aki őt elhagyta.

A teljes történetet ITT TUDOD visszanézni!

#Keresem a családom#keresem a családom!#lilu#doku-reality#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk