Keresem a családom

Egy családi titok nyomában! – Kéki Zsófi igaz története!

rtl.hurtl.hu

2018. június 13. 22:40

A kiegyensúlyozott és vagány Zsófit mindig is nyomasztotta egy ősrégi családi rejtély, melynek már a végére akart járni: ki az ő igazi édesapukája, és miért tagadta meg őt úgy, hogy még meg sem született, és ezek után miért nem kereste őt sohasem?

 

Zürich, Európa egyik legmodernebb és legélhetőbb városa. Zsófi 20 évvel ezelőtt érkezett ide, egy szem bőrönddel, de nagy bátorsággal. Eleinte bébiszitterkedésből élt, de már akkor megálmodta, hogy magánóvodákat és magánbölcsődéket szeretne majd nyitni. Zsófinak sikerült: kemény munkával megvalósította álmát, miközben már van egy tízéves fia, Dávid, akit egyedül nevel, ugyanis elvált Dávid édesapjától.

Zsófi boldogan él Svájcban, nem is panaszkodik, semmiért sem, de mégiscsak van egy fájdalmas emlék, mely minden egyes nap eszébe jut és nyomasztja őt: sosem tudta meg, az édesapja miért mondott le róla már akkor, mikor még meg sem született. Zsófi édesanyja, Piroska egyszerűen sosem mesélt erről lányának, mindig is titok övezte ezt a dolgot, leszámítva azt az információt, hogy a férfit Gyulának hívtak, egy évet élt együtt Piroskával, és mikor kiderült, hogy gyermeket vár, a taxisofőrként dolgozó férfi elhagyta őt. Mivel Zsófi tisztelte és szerette édesanyját, elfogadta a döntését, hogy nem mesél arról a férfiról, akinek Zsófi az életét köszönheti. De mikor Piroska elhunyt, a fiatal nő úgy döntött, mégis meg akarja tudni, ki ő, honnan jött, vagyis mi történt az édesapjával.

Mivel a stábnak rendelkezésre állt a férfi neve, és azt is lehetett tudni, hogy Gyula miskolci születésű, így miskolci kapcsolatokat keresve nyomra bukkantak. Kéky Kira kolléganőnk egyenesen Miskolcra utazott, hogy becsöngessen a férfihoz és kiderítse az igazságot. Az idős férfi egy merőben más dolgot mesélt, mint Zsófi. Kiderült, hogy bár Piroska azt állította, hogy Gyula gyermekének az apja, de ezt az akkori, bíróság által elrendelt vérvizsgálat cáfolta, tehát már 1974-ben kiderült, nem Gyula Zsófia édesapja. Megpróbáltunk DNS mintát kérni Gyula bácsitól, aki súlyos betegségére hivatkozva ezt elutasította.

De készítettünk egy videó üzenetet. Zsófi először nem hitt a fülének, egyszerűen nem tudta feldolgozni azt, hogy akit eddig biztosan az apjának gondolt, nem is az. Tehát az édesanyja nemcsak eltitkolt előtte dolgokat, hanem hazudott is neki.

Mivel Gyula bácsi nincs jó állapotban, Zsófi csak telefonon tudta elérni őt, és hosszasan beszélgettek. Gyorsan megtalálták a közös hangot, ugyanis a Piroska iránt érzett szeretet összeköti őket. És aztán váratlan hírt kaptunk: Gyuszi bácsi mégis ad DNS mintát, mivel Zsófit a rendszeres telefonbeszélgetések során nagyon megkedvelte és teljesíteni szeretné a kívánságát. Titkon bízott benne: hátha valami csoda folytán kiderül, mégis csak ő Zsófi édesapja. Svájcból Zsófi is küldött mintát, így rendelkezésre állt a két minta, melyet a Genoid laborban elemeztek. Sajnos azonban bebizonyosodott, hogy a 44 évvel ezelőtti eredmény helyes volt, nem Gyuszi bácsi Zsófi apukája.

A bizonyosság helyett Zsófi rengeteg kétellyel találta így szembe magát, de nem esett kétségbe, és a mai napig örömmel venne minden megkeresését azoktól, akik tudnának némi információval szolgálni arról a férfiról, akitől ő származik.

És a forgatásunk után kaptuk a szomorú hírt: Mandzák Gyuszi bácsi elhunyt. De az utolsó heteiben nagyon sokat beszélgetett azzal a lánnyal, aki akár az övé is lehetett volna.

A teljes történetet itt tudod visszanézni!

#Keresem a családom#keresem a családom!#történet#család#doku-reality#lilu#kéky kira#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk