Keresem a családom

Egy eltitkolt iker története

rtl.hurtl.hu

2016. november 30. 18:58

Zsuzsanna egy kedves, keményen dolgozó hölgy, akinek az életében a család tölti be a legfontosabb szerepet. A gyerekei, az unokák, a családi ebédek és a szülinapi köszöntések. Egy valaki azonban 63 éve hiányzik az életéből. Mióta tud a létezéséről, Zsuzsanna szüntelenül próbálja megtalálni az ikertestvérét, de mindhiába.

Mindkettejüket a kórházban hagyta 42 éves, özvegyen „megesett” édesanyjuk, aki nem merte a faluba hazavinni a „tisztességtelenül fogant” ikreket. Zsuzsanna nevelőszülőkhöz került, miközben Esztert, Zsuzsanna ikertestvérét örökbe fogadták. Zsuzsa sokáig nem is tudott a testvére létezéséről és azt sosem tudta meg, vajon ki volt az édesapjuk.

A szülei megismerése nem volt cél, ám Zsuzsa a testvérét égen-földön kereste. Ám kutatásai során nem járt sikerrel, hiszen akit titkosan fogadtak örökbe, annak minden adata megváltozik a papírokon.

Zsuzsanna azonban a maga lendületes személyiségével itt nem állt meg, hozzánk fordult segítségért.

Rengeteg munkaóra, kutatás és magánnyomozói segítség kellett hozzá, de végül megtaláltuk Esztert. Számunkra azért volt különösen nehéz ez az ügy, mert mint utólag kiderült, Esztert valamiért egy nappal későbbre anyakönyvezték, mint Zsuzsát. Így amikor a megtalált testvért kikérdeztük az adatairól, meghűlt bennünk a vér, hiszen a személyigazolványukban az állt, hogy az egyikük április 9-én, másikuk április 10-én született. Hacsak nem éjfélkor szült az édesanya, akkor ez nem igazán lenne lehetséges. Megijedtünk, hogy esetleg valami mégsem stimmel… Nem volt más lehetőség, DNS-tesztet kellett csináltatnunk. Mivel két testvér összehasonlítása nem feltétlenül vezet hiteles eredményre, hacsak nincs nagy szerencsénk, ezért nagyon örültünk, hogy a család két távolabbi tagja is vállalta, hogy ad DNS-mintát.

Végül a DNS teszt eredménye minden kétséget kizárt, ugyanis kiderült: a két testvér genetikailag 99,9%-ban egyezik. Eszter és Zsuzsanna tehát testvérek – kétpetéjű ikrek.

Így már semmi nem akadályozhatta meg a találkozást. Eszternek, aki sohasem tudott arról, hogy neki lenne testvére, pláne ikertestvére, csupán 24 órája volt arra, hogy felkészüljön megdöbbentő hír hallatán a találkozásra.

63 év után tehát Eszter kapott egy ikertestvért, Zsuzsanna pedig visszakapta azt a személyt, akire a legjobban vágyott. A két tündéri hölgy nekünk is a szívünkhöz nőtt, és elképesztő boldogsággal tölt el minket látni a családi képeket, amiken most már Eszter és Zsuzsanna közösen szerepelnek. Rendszeresen beszélnek telefonon, és szerencsére sokszor tudnak találkozni is, ugyanis mint kiderült, az ikrek közel laknak egymáshoz.

Azt hinnénk, hogy ez a történet rendkívül ritka, de úgy tűnik, nem egyedi, hogy régen ikreket választottak szét egymástól. Akik látták az első évadot, azok tudják: tavaly is volt egy ilyen történetünk. Teréz és Katalin már 2 éve tartják a szoros kapcsolatot és rendszeresem írnak nekünk, nem győzik köszönni a „Keresem a családom!” műsorának, hogy visszaadtuk őket egymásnak.

#Keresem a családom#ikrek#családegyesítés#testvérek#rtl

Címlapról ajánljuk