Keresem a családom

„Hogy megvénültél, Lajos!” – mondta unokájának a 105 éves Erzsi néni

rtl.hurtl.hu

2016. november 24. 10:59

A Keresem a családom szerkesztősége egy egészen különleges személytől kapott levelet. Mihalovics Józsefné, azaz Erzsi néni 105 éves, és életében már csak egy nagy vágya volt: unokáját, Varallyay Lajost még egyszer látni és átölelni.

Tudtuk, hogy Lajos az Egyesült Államokba költözött, Toledóba, és eleinte tartotta is a kapcsolatot szeretett nagymamájával leveleken és telefonon keresztül. Amikor Erzsi néni 70 éves volt, járt is kinn Amerikában az unokájánál.

Idővel azonban ritkultak a jelentkezések, míg egyszer csak teljesen meg nem szűntek. Nem csoda, hogy Erzsi néni nagyon aggódott, és mi voltunk számára az utolsó remény. Hosszas nyomozás vette kezdetét, mert bár találtunk pár nyomot, a konkrét címeken soha nem volt senki. Így Lajos leszármazottai után kezdtünk kutatni és egy családfakutató cég segítségével sikerült megtalálnunk Joet, Erzsi néni dédunokáját. Rajta keresztül értük el a nagyvilágban bóklászó apját, Erzsi néni unokáját, Lajost.

A fiúk először el sem hitték, hogy Erzsi néni még mindig él. Nem volt hát kérdés, hogy több mint 40 év után ismét ellátogatnak Magyarországra. Erzsi néni sok éve várta, remélte ezt a napot. Az idő múlása mindenkin meglátszódott a találkozáskor, ám ez sem vette el azt az óriási örömöt, amit az elveszett és most végre megkerült Varaallyayak éreztek.

 

 

A találkozó után Lajos megígérte, hogy amint nyugdíjas lesz (ami jövőre bekövetkezik), újra találkozni fog a magyar rokonaival. Erzsi néni továbbra is – korához képest – jó egészségnek örvend és nagyon sok üzenetet, üdvözletet küldtek neki a „Keresem a családom!” Facebook oldalán. Köszönjük a kedves sorokat!

Címlapról ajánljuk