Keresem a családom

Ajándékot vittünk egy magyar szépségkirálynőnek

rtl.hurtl.hu

2015. november 12. 19:42

A Keresem a családom sorozat első évadának 1. adásában az 53 éve elszakított ikertestvérek mellett egy másik különleges történetet is megmutattunk – amiért ráadásul 9 ezer kilométert utaztunk.

Az első forgatásaink egyike volt a Tatabányán induló és Johannesburgban, Dél-Afrikában végződő történet. Edina kereste féltestvérét, a nála pár évvel fiatalabb húgát, akivel közös édesapjuk volt. Ők utoljára egészen pici korukban találkoztak – azóta több ezer kilométerre kerültek egymástól.



Bernadett Johannesburgban él, oda ment férjhez – így Edinát Tatabányáról oda vittük el. Johannesburgot a világ legveszélyesebb helyének tartják, de nekünk inkább a közlekedéssel gyűlt meg a bajunk, a testi épségünket nem éreztük veszélyben. Mivel ott jobbkormányos rendszer van, így mindegyikőnk, aki vezetett, belekavarodott a közlekedésbe és elég sokszor kanyarodtunk be fordítva. Vicces volt.


A képen balról jobbra: Máté Kriszta producer, Hadas Kriszta főszerkesztő, Botházi Csaba hangmérnök, Benke Ottó operatőr, Rácz Balázs operatőr, Kovalcsik Ildikó (Lilu) műsorvezető, Ódorné Papp Edina, a húgát kereső szereplőnk.

Azért a biztonság kedvéért soha, sehova nem ment egyikőnk sem egyedül, legalább kettesben jártunk. Viszont arra nagyon odafigyeltünk, hogy amikor az utcán forgattunk, akkor pillanatok alatt összepakoltunk és leléptünk, amikor már túl sokan vettek körül minket. Egyébként az itthoni nyárból az ottani télbe csöppentünk bele: igaz, ott ez 20 fokot jelentett, szóval fázásról szó sem volt.



Bernadetten azt éreztük, hogy eltemette magában a múltat. Valószínűleg amiatt, hogy az édesapja elhagyta őket, illetve édesanyja gyilkosság áldozata lett, így védekezett: mint egy csontvázat a szekrénybe, úgy rejtette el mélyen az érzéseit, fájdalmait évekre, évtizedekre. Egészen mostanáig - míg meg nem látta a testvérét.
 

Egyébként a meglepetés-találkozás megszervezése elég nehéz volt: Bernadett többször rákérdezett, hogy biztosan nem jött-e most velünk a nővére, alig tudtuk meggyőzni róla, hogy nem. Hiszen az volt a tervünk, hogy meglepetést okozzunk. Végül sikerült elaltatnunk Bernadett gyanakvását, így érthető volt a hatalmas meglepődés, amikor Lilu helyett Edina lépett be a szálloda termébe. Csodálatos volt átélni az örömüket!



Azt láttuk, hogy az érzés, ami az édesapjukkal kapcsolatban összeköti őket, nagyon erős kapocs. Mindkét testvérnek ugyanaz a fájdalma. Persze az kérdés, hogy ezek a sebek vajon begyógyulhatnak-e valaha?

Úgy gondoljuk, hogy mindkettőjük élete megváltozott azzal, hogy összehoztuk őket. Mégis talán Bernadett nyeri a legtöbbet az új lelki társsal: őt rendkívül szíven ütötte a találkozás, mert ő igazából most vonódott bele a múlt történéseibe.

Reméljük, hogy a húgára támaszkodva talán a szíve is újra hazatalál.
#Keresem a családom#keresem a családom!#1. évad#tatabánya#johannesburg#testvérpár#lilu

Címlapról ajánljuk