Időjárás

Jégeső, villámárvíz, légzuhatag– videókon az országra lecsapó vihar

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 27. 19:31

Debrecenben és Hatvanban jégeső is volt, ami utóbbi településen villámárvízzel párosult.

Zivatarok miatt több járásban elsőfokú riasztás van érvényben, egyes helyeken a villámok mellett erős szélre és jégesőre kell számítani. Heves megyében délután öt órakor több mint húsz helyre riasztották a tűzoltókat autókra, házakra, utakra dőlt fák miatt. A katasztrófavédelem az MTI-vel közölte, jelenleg is dolgoznak a viharkárok elhárításán.

Az Időkép tájékoztatása szerint délután keleten, majd északon indultak be és erősítették egymást sorra a zivatarok. Az időjárásportálnak délután több helyről jelentettek jégesőt, többek közt Hatvanból is. A településen villámárvíz is volt, erről egy videót is megosztottak a Facebook-oldalukon:


Debrecenben teljesen fehérre festette a földet a rengeteg apró jégdarab, miután a városban hirtelen esett le meglehetősen nagy mennyiségű jég. Erről az Extrém időjárás nevű Facebook-oldal osztott meg egy fotót és egy videót, szúrta ki a Blikk.


Az Időkép esti Facebook-posztja szerint a zivatarok mostanra átlépték a Duna vonalát. Azt írták, durva kis légzuhataggal csapott le Balassagyarmatra. A felhőszakadás során rövid idő alatt 44 milliméternyi csapadék hullott le, ami több utcát is elárasztott.


Nyitókép: Facebook

 

#Időjárás#vihar#zivatar#villámárvíz#jégeső#Időkép#hatvan#debrecen#Videó

Címlapról ajánljuk