Időjárás

Életét vesztette a hőgutát kapott kiskunhalasi postás

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 19. 17:13

A Kelebián helyettesítő kiskunhalasi postást életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.

Mint arról az rtl.hu is hírt adott, mentőhelikopterrel szállítottak el egy hőgutát kapott postást szerdán Kelebiáról. A baon.hu információi szerint a kiskunhalasi postás egy kollégáját helyettesítette, kerékpárral hordva ki a leveleket.

A férfi a nagy melegben összeesett az utcán, és csak sokára találtak rá az eszméletét vesztett postásra a járókelők. A tűző napon fekvő, átforrósodott testű férfit csak azután tudták mentőhelikopterrel kórházba szállítani, hogy 43 fokra visszahűtötték a szervezetét és stabilizálták az állapotát.

A baon.hu friss értesülései szerint a középkorú férfit a halasi kórház intenzívosztályán ápolták, de végül nem tudták megmenteni az életét.

Ahogy az ország nagy részén, így Kelebián is napok óta tombol a kánikula, kedden, azaz a postás rosszulléte előtti napon volt az év eddigi legforróbb napja, amikor Kelebián 41,6 fokot mértek. A tragédia napján is 40 fok fölé emelkedett a hőmérséklet a városban, írja a baon.hu.

A Híradó tudósítása:

#Időjárás#kánikula#halál#hőguta#kelebia#kiskunhalas#postás

Címlapról ajánljuk