Időjárás

Amikor pukkantak a pezsgők, végleg eltűnt az Országos Meteorológiai Szolgálat

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 1. 10:34

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. szolgáltatja ezután az időjárási adatokat, a Facebookon reggel fél hétkor már az új néven adták az első előrejelzést.

Mint arról korábban az rtl.hu is beszámolt, a kormány úgy döntött decemberben, hogy 2023. december 31-étől megszüntetik az Országos Meteorológiai Szolgálatot, és január 1-jétől a 100 százalékos állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át a feladatait.

A lakosság korán kelő része abból vehette észre az átállást, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalát hétfő reggel fél hétkor átnevezték HungaroMet Nonprofit Zrt.-re. A nemzeti időjárás-előrejelző cég ezen a néven ven jelen Instagramon, TikTokon és az új instagramos mikroblog platformon, a Threads-en is. A hivatalos honlap címe nem változott, maradt www.met.hu.

Amikor pukkantak a pezsgők, végleg eltűnt az Országos Meteorológiai Szolgálat
Képernyőkép: rtl.hu


Újév napján egyébként egyebek mellett arról posztoltak az ügyeletes meteorológusok, hogy szilveszter éjjel hidegfront érte el a Kárpát-medencét.

Amikor pukkantak a pezsgők, akkor a front is megérkezett északnyugatra

– olvasható a negyed tízkor közzétett jelentésben.


Az RTL szilveszteri Híradója nem ment el szó nélkül az OMSZ megszüntetése, átalakítása mellett, Kovács András Péter december 31-én este arról tájékoztatta a pezsgőzőket, hogy a HungaroMet csak átmenetileg veszi át a meteorológiai szolgálat szerepét, a kormány hosszútávú tervei között szerepel a Légtüneménytani Főispánság felállítása, az eddigiektől merőben eltérő feladatokkal:


Nyitókép (illusztráció): Szentgallay Bálint/NurPhoto via Getty Images

#Időjárás#meteorógiai szolgálat#hungaromet#omsz

Címlapról ajánljuk