Időjárás

Péntekig nyárias meleg lesz, utána jön a hidegfront

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 17. 15:57

A kedden érkező hidegfront nem hoz számottevő lehűlést, a jövő héten is nyárias meleg időjárás várható. Pénteken azonban hidegfront érkezik, több helyen várható eső.

A jövő héten is folytatódik a nyáriasan meleg időjárás 25-30 Celsius-fokos maximumokkal. A kedden érkező hidegfront nem hoz számottevő lehűlést, de pár helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok. Péntek délután azonban újabb hidegfront érkezik többfelé kell számítani esőre, és a hétvégén a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton már csak 20 fok körül alakul, délkeleten azonban még 31 fok lehet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfőn sok napsütésre lehet számítani, a csapadék esélye kicsi, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. Kedden egy hidegfront vonul át az ország felett nyugatról kelet felé, emellett rövidebb-hosszabb időre a nap is kisüt. Szórványosan számítani lehet záporra, zivatarra. A déli, majd a nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek.

Szerdán a Dunántúlon túlnyomóan napos idő várható, de a Dunától keletre a többórás napsütés mellett több gomolyfelhő képződik, és ott néhol zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Csütörtökön is gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű.

Pénteken többórás napsütést követően nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a nap második felében már kialakulhatnak záporok, zivatarok is. A minimum-hőmérséklet 13-19, a maximum 25 és 32 fok között várható. 

Szombaton közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Vasárnap is közepesen-erősen felhős ég lesz a jellemző, csapadék ezen a napon is várható.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Időjárás#időjárás-előrejelzés#országos meteorológiai szolgálat#hidegfront

Címlapról ajánljuk