Időjárás

Hétfőn akár 25 fok is lehet, de jön az eső

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 6:17

A következő napokban is marad a 20 fok körüli csúcshőmérséklet.

Hétfőn napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de az északkeleti, északi megyékben marad a borult, egyes részeken tartósabban párás idő. Az ország többi részén változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből

Este északnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és akkor az északi valamint a nyugati tájakon helyenként eső, zápor, zivatar is előfordulhat. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország nagyobb részén 19 és 25 fok között alakul, 

de a tartósan felhős, párás északkeleti, északi részeken csak 14, 18 fok lesz. Késő estére 12, 18 fok közé hűl le a levegő.

Kedden délelőttig nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Pára-, ködfoltok is lehetnek. Délutántól északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Több helyen előfordulhat eső, zápor, majd a délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam. Hajnalban 7 és 14, délután 15 és 22 fok közötti hőmérsékletet mérhetnek.

Szerdán az ország nagy részén számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütésre, de a köd, illetve rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat és egy melegfront viszonylag keskeny felhőzónája is ránk húzódhat. 

Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. A hajnali 3, 11 fokról 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

#Időjárás#hőmérséklet#előrejelzés#ősz

Címlapról ajánljuk