Időjárás

Itt az ősz, hétvégén még a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 6:52

Vasárnap viszont néhány órára kisüthet a nap.

Pénteken nyugat, délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, északkelet felé haladva lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőtakaró. Az északkeleti és a keleti megyékben várható néhány órás napsütés, majd délután ott is beborul az ég, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagyobb eséllyel az ország délnyugati, nyugati felében várható eső, zápor, míg északkelet felé haladva csökken a számottevő csapadék esélye. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között alakul, 

de a tartósan csapadékos nyugati, délnyugati tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Késő este 14 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna hazánk délkeleti felére összpontosul, ott többfelé valószínű eső, zápor. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható, a keleti határ közelében számíthatunk az enyhébb, a csapadékosabb délnyugati tájakon a hidegebb időre.

Vasárnap délutánra északkeleten is felszakadozik, csökken a felhőzet, hazánk nagy részén akár több órára is kisüthet a nap, ugyanakkor napközben nyugat, északnyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök érkeznek. Az összefüggőbb csapadékzóna kelet felé távozik, mögötte elszórtan valószínű zápor, főleg északkeleten egy-egy zivatar. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Nyitókép: Varga György / MTI

 

 

 

#Időjárás#előrejelzés#csapadék#ősz

Címlapról ajánljuk