Fotók: Csúnyán megtépázta a jégeső a Wizz Air hétfői szicíliai járatátA magyar légitársaság Londonból induló, Catania repterén landoló hétfői járata elég komoly károkat szenvedett.
Időjárás

Fotók: Csúnyán megtépázta a jégeső a Wizz Air hétfői szicíliai járatát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 8. 18:38

A magyar légitársaság Londonból induló, Catania repterén landoló hétfői járata elég komoly károkat szenvedett.

Szélsőségesen viharos idő tombolt hétfőn Szicíliában, az olasz szigeten özönvízszerű esők, villámárvizek pusztítottak. A Weather Sicily oldal a Facebookon arról számolt be, hogy a rendkívüli időjárás hatással volt a Wizz Air egyik járatára is.

Az oldalon közzétett fotók és információk alapján annyit tudni, hogy a Londonból Cataniába érkező W95793-as járat Airbus A321-271NX típusú repülőgépe leszállás közben jégesőbe ütközött. A gép jégdarabokkal ütközött, aminek következtében az orra egy nagyobb és egy kisebb területen behorpadt.


A Flightradar24 adatai szerint a Wizz Air cataniai járata egyórás csúszással, délelőtt 10:10 helyett 11:15-kor indult a gatwick-i repülőtérről, és 15:02-kor landolt Szicíliában.

A fotók alapján azt lehet mondani, hogy a repülőgép javításra szorul, feltehetően nem indulhat vissza, amíg rendbe nem hozzák.


Az incidenssel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Wizz Airnek, amint kapunk a cégtől tájékoztatást arról, hogy pontosan mi történt, beszámolunk róla.

Nyitókép: Weather Sicily / Facebook

#Időjárás#wizz air#szicília#catania#jégeső#vihar#szélsőséges időjárás

Címlapról ajánljuk