Időjárás

Nem lepődtünk meg: még ennél is melegebb lesz, ezen pedig a hidegfront sem sokat segít

rtl.hurtl.hu

2022. július 2. 21:00

Ha már azt hittük, hogy ennél lehetetlen, hogy melegebb legyen.

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A kedden érkező hidegfront mérsékelheti a kánikulát, írja az MTI.

Csonka Tamás meteorológus elmondta: a péntek éjszaka érkezett hidegfront fokozatosan feloszlik és ismét szárazabb, afrikai eredetű léghullámok érik el a térséget.

Vasárnapra virradó éjjel 12 és 22 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, a Dunántúlon mérhetik az alacsonyabb értékeket. Napközben sok napsütés várható, 30 és 36 fok közötti maximumok valószínűek. Keleten fordulhat elő - kis valószínűséggel - zápor, zivatar.

Ezzel együtt vasárnap strandidő lesz. Csonka Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az UV-sugárzás a nagyon erős, akár az extrém szintet is elérheti.

A jelenlegi - a meteorológus elmondása szerint bizonytalan - előrejelzés szerint 38-39 fokos maximumokkal hétfőn várható a tetőzés. Majd kedden záporokkal és zivatarokkal hidegfront érkezik, amely szerdán érheti el az alföldi térséget is.

Az országos tisztifőorvos jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Nyitókép: Egy kutya a párakapu alatt a hőségben Salgótarjánban. Fotó: MTI / Komka Péter

#Időjárás#hőség#hidegfront#forróság#hőmérséklet

Címlapról ajánljuk