időjárás

Napsütés, forróság, zivatar, viharos széllökések: ilyen idő vár ránk jövő héten

rtl.hurtl.hu

2022. június 12. 16:14

Érdemes megnézni az előrejelzést, mert könnyen belefuthatunk egy viharba.

Hétfőn eleinte napos időnk lesz, de aztán késő délelőtt északnyugat felől egy gyengülő hidegfront szakadozott felhőzete érkezik, amely délkelet felé húzódik majd – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat nyomán az MTI. Főleg az ország északnyugati felén előfordulhat záporeső, zivatar. A szél sokfelé megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 Celsius-fok között valószínű.

  • Kedden a sok napsütés mellett délután átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A hőmérséklet hajnalban 9 és 17, délután 22 és 27 fok között várható.
  • Szerdán is napos időre van kilátás csapadék nélkül. A minimumok 7 és 15, a maximumok 24 és 29 fok között alakulnak.
  • Csütörtökön sok, de nem zavartalan napsütés ígérkezik, a gomolyfelhőzetből néhol zápor, zivatar kialakulhat, erre legnagyobb esély a nyugati megyékben van. A leghidegebb órákban 10 és 19, napközben 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.
  • Pénteken a többórás napsütés mellett szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Hajnalban általában 15-20, a délutáni órákban 24-30 fok várható.
  • Szombaton napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadéknak kicsi az esélye. A hőmérséklet hajnalban 13-18, délután 25-30 fok között alakul.
  • Vasárnap is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumok 14 és 22, a maximumok 26 és 33 fok között alakulnak.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#időjárás#napsütés#felhő#széllökés#vihar#forróság#nyár#meleg

Címlapról ajánljuk