Időjárás

Néha esik, néha süt, csütörtökig mozgalmas lesz az időjárás

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 6:17

A hőmérséklet 18-20 fok körül alakul majd.

Kedden általában gomolyfelhős, napos idő várható helyenként záporral, délnyugaton néhol zivatarral. Késő délutántól, estétől aztán nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakulhat ki eső, záporeső, egy-egy beágyazott zivatar is lehet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. 

Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hosszabb-rövidebb napos időszakok főleg a déli megyékben lehetnek. Több helyen előfordul eső, zápor. Zivatarok is kialakulnak. Intenzívebb gócokban felhőszakadás, jégeső is lehet. 

A nap első felében az ország nyugati kétharmadán, második felében a Dunától keletre nagyobb a csapadék esélye. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. 

A hőmérséklet délután általában 13 és 18 fok között alakul, de a tartósan esős tájakon hűvösebb, délkeleten melegebb is lehet.

Csütörtökön az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő valószínű. A Tiszántúlon maradhatnak még erősen felhős területek, de estére ott is csökken a felhőzet. Általában csak egy-egy zápor valószínű, a keleti megyékben fordulhat elő még több helyen zápor, esetleg zivatar, majd késő délutánra ott is megszűnik a csapadék. 

Az északi, északkeleti szél sokfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 4, 10, délután többnyire 14, 19 fok között alakul, de a Tiszántúlon helyenként hűvösebb is lehet.

Nyitókép: Jászai Csaba/MTVA

 

 

 

#Időjárás#előrejelzés#csapadék#napsütés#tavasz

Címlapról ajánljuk