Időjárás

Napsütés és melegedés várható szerdán

rtl.hurtl.hu

2022. április 20. 7:13

Pénteken viszont ismét esni fog az eső.

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Napközben az Alföldön csak kevés helyen lehet futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. 

Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön általában sok napsütés várható, napközben északkeleten gomolyfelhők képződhetnek, illetve délnyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk, de csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. Délutánra 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken egy mediterrán ciklon hatására délnyugat felől vastagabb felhők érkeznek fölénk, amiből eleinte kisebb eső várható, majd a nap második felében záporok, a déli megyékben néhol zivatarok is kialakulhatnak. 

Az általában északkeleti, keleti irányú szél többfelé megélénkül, a déli határnál a déli szél meg is erősödhet. 

A minimum-hőmérséklet többnyire 2 és 10 fok között alakul, de az északi fagyzugos részeken gyenge fagy még nem zárható ki. A maximum általában 14 és 20 fok között valószínű, de a déli határhoz közelebb eső területeken ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.

Nyitókép: Oláh Tibor/MTVA

#Időjárás#előrejelzés#napsütés#tavasz

Címlapról ajánljuk