Időjárás

Széllel bélelt hétvége

Allaga TamásAllaga Tamás

2022. április 8. 18:10

Újabb mozgalmas hétvége áll előttünk, markáns hidegfront, viharos szél, eső és zivatarok is várhatók.

Szombaton erős hidegfront

Hiába lesz enyhe az éjszaka, már ekkor is sokfelé elered az eső, reggelre az ország északi felén jó néhány milliméter csapadék összegyűlhet. Napközben is jellemző lesz az eső, sőt, délelőtt a déli megyékben néhol még az ég is döröghet, de délutántól előbb a Kisalföldön, később egyre nagyobb területen tisztul az idő.

Igen ám, de ezt sem kapjuk „ingyen”, feltámad ugyanis az északnyugati szél, sokfelé 70 km/h-nál is erősebb lökések tehetik kellemetlenné a kint tartózkodást. Ami a hőmérsékletet illeti, a Viharsarokban még 20 fok is lehet, máshol a bezúduló hideg levegő miatt inkább 15 fok alatt maradnak a maximumok.

Friss vasárnap

A hét utolsó napjára elvonul a front, és bár lehetnek még erős széllökések, de össze sem lehet majd hasonlítani az előző napival. Nem lesz már olyan morcos az égkép sem, a sok gomolyfelhő között főleg délután már előbújik a nap is. Igaz, hangulatunk javításán túl nem sokat remélhetünk tőle, mert a legmelegebb órákban is mindössze 12, 14 fok lesz a jellemző hőmérséklet. Ami a csapadékot illeti, már csak a Tisza vonalához közeli tájakon lehetnek záporok, sőt, estefelé akár átmeneti hózáporok is.

A hétvége legmeghatározóbb időjárási jelensége tehát az erős, viharos szél lesz, ezért ha autóba ülünk vagy egyéb módon közlekedünk, fokozottan ügyeljünk az iránytartásra, vigyázzunk saját és embertársaink épségére!

Nyitókép: Getty Images

#Időjárás#szél#hétvége#meteorológia#előrejelzés

Címlapról ajánljuk