Időjárás

Több napig esni fog az eső

rtl.hurtl.hu

2022. március 31. 7:52

Szombaton a csapadék havas eső, hó is lehet. 

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. 

Délnyugat felől több hullámban érkezik csapadék, emiatt országos esőzés várható, nagyobb területen hullhat jelentősebb mennyiség. 

Délnyugaton akár az ég is megdörrenhet. 

Az esőzés már jó ideje váratott magára, hiszen az elmúlt hónapok szélsőséges szárazságot hoztak a Kárpát-medencében, ám könnyen lehet, hogy a mostani csapadékmennyiség sem lesz elég a mezőgazdaságnak és a természetnek. Az országos eső miatt mindenesetre csütörtökre három délnyugati megyére, péntekre pedig az ország déli-keleti felére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, azonban a Dél-Alföld egyes területein egy-két fokkal magasabb értékeket is mérhetnek. Késő este 6, 13 fok várható.

Pénteken folytatódik a csapadékos időjárás. Napközben ugyan dél felől egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de délutántól ismét sokfelé várható eső, zápor. A csapadék súlypontja délutánra északkelet felé tevődik, átmenetileg kevesebb helyen eshet, ugyanakkor délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. 

Délutánra 8 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, néhol felszakadozásokkal. Összességében több helyen várható eső, zápor, de kimaradhatnak területek a csapadékból. Estétől az esőt északnyugat felől helyenként havas eső, hó is felválthatja. 

A minimum-hőmérséklet -2 és +5, a maximum 4 és 15 fok között várható, nyugaton lehet a hidegebb, délkeleten pedig a legenyhébb idő.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

#Időjárás#előrejelzés#országos meteorológiai szolgálat#eső#csapadék#tavasz

Címlapról ajánljuk