Időjárás

Szombaton borús, vasárnap napos időre számíthatunk

rtl.hurtl.hu

2022. február 19. 5:13

A legmagasabb hőmérséklet 10 fok felett lesz.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délután az északi, északkeleti megyékben elvékonyodhat a felhőtakaró – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nagyobb eséllyel a Dunántúl délnyugati, déli felén lehet eső, zápor, másutt inkább csak helyenként fordulhat elő gyenge csapadék. 

Estefele már hópelyhek is keveredhetnek az esővel, elsősorban a magasabban fekvő tájakon. Az északnyugati szél az északi megyékben erős lesz, egy-egy viharos lökés is előfordulhat, ezzel szemben a délnyugati harmadban mérsékelt marad a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. 

Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap az ország nagy részén számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre, de napközben észak felől érkezhet szakadozott felhőzet, ott néhol kisebb eső előfordulhat. A délnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok között várható.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti szakadozások lehetnek. 

Többfelé várható eső, záporeső. A csapadékzóna északnyugatról délkelet felé vonul. A nyugati és északi hegycsúcsokon elvétve havas eső, futó hózápor sem kizárt. Egy-egy zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati, majd nyugati, északnyugati szelet sok helyütt erős lökések kísérik. 

A minimum-hőmérséklet -2 és +6, a maximum 6 és 12 fok között várható, a délnyugati országrészben lesz a melegebb idő.

Nyitókép: Varga György/MTI

#Időjárás#hőmérséklet#tavasz#előrejelzés#napsütés#csapadék

Címlapról ajánljuk