Időjárás

Csütörtökön akár 20 fok is lehet

rtl.hurtl.hu

2022. február 16. 5:15

Az Alpokalján lesz a legmelegebb, de az ország többi részén is 10 és 18 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Szerda délután átmenetileg gyengén felhős, napos időre van kilátás, keleten is megszűnik a csapadék – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből

Késő délutántól nyugat felől ismét vastag felhők sodródnak hazánk fölé. A nyugati, délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős északkeleti részeken lehet ennél hűvösebb. 

Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön a melegfront felhőzete délig elhagyja hazánkat, és a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől ismét megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A kezdetben délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul és északon többfelé kísérhetik erős, viharos lökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 18 fok között várható. 

A főnhatás miatt elsősorban az Alpokalján 19, 20 fok is lehet.

Pénteken felhőátvonulások mellett több órás napsütésre számíthatunk. Hajnalban, reggel még szórványosan kisebb eső, zápor előfordulhat, majd napközben csapadék már nem valószínű. A kezdetben még nagy területen erős északnyugati, nyugati szél napközben mérséklődik. 

A hőmérséklet hajnalban jellemzően 2 és 7 fok között alakul, de kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon fagyhat is. 

Kora délután 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Nyitókép: Nyílik a téltemető a keszthelyi Festetics-kastély udvarán – Fotó: Varga György/MTI

#Időjárás#hőmérséklet#meleg#tavasz

Címlapról ajánljuk