Időjárás

Esőre is kell számítani, de csütörtökön akár 17 fok is lehet

rtl.hurtl.hu

2022. február 15. 5:17

Csapadékos és napos időszakok váltják egymást a következő napokban.

A Tiszántúl nagyobb részén csökken a felhőzet, délelőtt ott is megszűnik a csapadék. Általában több órára kisüt a nap, de az Északi-középhegység térségében egész nap borult maradhat az ég – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután nyugat felől frontális felhőzet érkezik, amelyből a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor. A délies légmozgást főleg a délkeleti megyékben kísérhetik élénk széllökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet. 

Késő estére 1 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán kelet felé elvonul a frontális felhőzet, mögötte napközben a legtöbb helyen kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik. Délelőttig még többfelé lehet számítani esőre, záporra, majd átmenetileg csökken a csapadékhajlam, legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. 

Estétől északnyugat felől újabb hullámban lehet számítani kisebb esőre, záporra. A kezdetben északnyugati, nyugati irányú szél mindenütt délnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Csütörtökön a melegfronti felhőzet a déli órákra elhagyja az országot, majd a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől észak felől egy hidegfronti felhősáv vonul át az országon. Többfelé, illetve több alkalommal várható eső, zápor. A kezdetben délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul és többfelé kísérhetik viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között várható, de keleten akár 10 fok alatti maximumértékek is előfordulhatnak. 

A főnhatás miatt elsősorban nyugaton, északnyugaton elvétve magasabb hőmérsékleti értékek is lehetnek.

Nyitókép: Oláh Tibor/MTVA

#Időjárás#tavasz#front#hőmérséklet

Címlapról ajánljuk