Időjárás

Csütörtökön akár 14 fok is lehet

rtl.hurtl.hu

2022. február 8. 5:00

Kedden még marad a szeles idő, szerdán és csütörtökön sok lesz a napsütés.

Kedden délelőtt többnyire napos időre lehet számítani, csak kisebb körzetekben lesz felhős az idő, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat

Futó zápor, hózápor néhol előfordulhat. A nagy területen erős északnyugati szelet főként az Észak-Dunántúlon és a Duna vonalának tágabb térségében kísérhetik viharos lökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 6 és 10 fok között várható. 

Késő estére általában 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán reggel, délelőtt csökken a felhőzet, ezt követően jobbára napos idő várható kevés gomolyfelhővel, azonban az északkeleti megyékben még délután is lehetnek erősebben felhős körzetek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között várható, de a felhősebb északkeleti részeken hidegebb is lehet.

Csütörtökön túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a párás északkeleti területeken ennél hidegebb is lehet.

Nyitókép: Nyílik a téltemető a keszthelyi Festetics-kastély udvarán február 1-jén – Fotó: Varga György/MTI

#Időjárás#tavasz#tél#február#csapadék#hőmérséklet#napsütés

Címlapról ajánljuk