Időjárás

Egyetlen megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

rtl.hurtl.hu

2022. február 7. 5:00

Eső és szél is várható. Késő estére -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délelőtt északnyugat felől csökken a felhőzet, ezt követően az ország nagyobb részén többórás napsütés valószínű, kivéve a keleti tájakat, ahol csak estefelé csökken a felhőzet.

A reggeli, délelőtti órákban még többfelé eshet az eső, zápor, később inkább csak északkeleten fordulhat elő záporeső, hózápor, illetve zivatar. 

Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik a szél, amely a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet jobbára 7, 8 fok körül várható. Késő estére -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 

  • Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun, Tolna, Vas, veszprém és Zala megyékre széllökések miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést, ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyékre zivatarok kialakulásának lehetősége miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Időjárás#eső#szél#figyelmeztetés

Címlapról ajánljuk