Időjárás

Márciusnak is beillene: változékony, de enyhe hétvégénk lesz

Allaga TamásAllaga Tamás

2022. február 4. 10:38

A következő napok időjárását márciusban is szívesen látnánk, a tél tipikus jegyeit csak nyomokban tartalmazza. Frontok, néhány órás napsütés, kora tavaszi hőmérséklet jellemzi majd a hétvégét.

Szeles, de napos szombat

Péntek éjjel egy gyengülő front ér el minket, emiatt szombat reggel még sokfelé felhős égre nézhetünk fel, sőt északkeleten és délnyugaton záporok, hózáporok is lehetnek. Emiatt azonban ne mondjunk le a tervezett kirándulásról, mert délutánra a déli tájak (Pécs, Szeged térsége) kivételével kisüt a nap, 9, 10 fok közelébe melegszik a levegő és futó záporok is csak Szabolcs, Borsod térségében piszkíthatnak bele a képbe.

 A széllel azonban érdemes számolni, a Dunazug-hegységben, Mátrában viharos lökések is lehetnek, de fontos, hogy ennek erőssége jóval elmarad a múlt vasárnapi károkozó vihartól.

Vasárnap hideg start, nedves zárás

A hét utolsó napján inkább a reggeli, délelőtti időszak lesz naposabb, a képet azonban árnyalja a hajnali fagy. Később szépen melegszik a levegő, ismét a szombati magasságokba emelkedik a hőmérséklet, a szél azonban már nem lesz olyan kellemetlen. Este csapadékkal érkezik a következő front, de ennek felhőzete már délután eltakarja a napot.

A lényeg tehát: mindkét nap alkalmas lehet egy kis sétára, szabadtéri sportolásra, de szombaton számoljunk az erős széllel, vasárnap pedig a kezdeti faggyal.

Nyitókép: Sétálók a Painswick Rococo parkban Gloucestershire-ben. Fotó:  Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

#Időjárás#meteorológia#előrejelzés#hétvége

Címlapról ajánljuk