Időjárás

Szilveszteri időjárás: friss levegő, tavaszias meleg

Allaga TamásAllaga Tamás

2021. december 30. 18:28

Akár 10 Celsius-fok fölé is nőhet a hőmérséklet az év utolsó napján, de nem árt vigyázni. A keleti tájakon erős lehet a szél, ezért érdemes a szokottnál is óvatosabban eljárni a tűzijátékokkal. De legalább az új évet tiszta levegővel kezdhetjük.

Sokan nem szeretik a napokban jellemző szürke, nyirkos, kellemetlenül hideg, sőt az ónos esőtől veszélyes időjárást, de van egy jó hírünk: az új évet nem csak tiszta lappal, de tiszta levegővel is kezdhetjük.

Jótékony frontok

A frontérzékenyek számára a hét második fele sem hoz megnyugvást, de a megélénkülő szélnek most jótékony hatásai is lesznek. Az év utolsó napján az ország döntő részén kitisztul a levegő, eloszlanak a felhők, a sok napsütés mellett pedig 10 fok fölé is melegedhet a levegő. Az éjszakai köd inkább csak Somogyban, Zalában, illetve az északkeleti megyékben maradhat meg tartósan, utóbbi tájakon még záporok is áztathatják az egyébként sem száraz földeket.

Újév hajnalán

2021 utolsó óráiban ismét terjeszkedhet a köd, de főleg az Észak-Dunántúlon és az Alföld középső tájain tiszta maradhat az idő. Arrafelé a szél is élénk, hajnalban már erős lesz, ezért érdemes lesz az átlagosnál is óvatosabbnak lenni tűzijátékokkal, mert nem biztos, hogy terv szerint repülnek majd. A szabadtéri ünnepléshez továbbra is az északkeleti tájakon lesz a legkevésbé csalogató az időjárás. A nyirkos, hideg, időnként esős viszonyok közepette arrafelé talán kellemesebb lesz a négy fal között maradni.

Tiszta lappal

Bárhogy is töltjük az éjszakát, érdemes másnap kimenni a szabadba, hiszen Magyarország nagy részén legalább rövid időre kisüt a nap, a hőmérséklet pedig még mindig egészen magasan alakul, és az északnyugati széllel szárazabb, frissebb, tisztább levegő érkezik. A szél persze zavaró lehet, különösen a magasabb hegyekben, de a „valamit valamiért” elv itt is érvényesül.

Töltsék kellemesen ezeket a napokat, óvják a házi kedvenceket, vigyázzanak magukra és egymásra! Boldog új évet kívánunk!

Nyitókép: Halmi Helga / rtl.hu

 

#Időjárás#szilveszter#tűzijáték#meleg#tavaszias idő#előrejelzés#meteorológia#cikkek az időjárásról

Címlapról ajánljuk