Híradó

Az állam helyett az RTL nézői segítettek az értelmi sérült unokaöccsét gondozó nőnek

Molnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2024. augusztus 31. 18:13

Csaknem 300 ezer forint adomány gyűlt össze annak a salgótarjáni családnak, amelyet augusztus elején mutattunk be a Híradóban. Magyar Éva a húga halála óta egyedül neveli testvére értelmi sérült fiát. Ápolási díjat mégsem kaphat, mert az a jogszabályok szerint csak egyenesági rokonoknak jár. A nő azt mondja, az adomány egy évig is elég lehet, de hosszú távon az állandó juttatás segítene rajtuk.

A sérült unokaöccsét ápoló asszony nehézségeit augusztus elején mutatta be a Híradó. Tíz éve vette magához Gábort, amikor húga meghalt. A most 50 éves férfi nem tud egyedül közlekedni. Öltöztetni, etetni, pelenkázni kell.

Éva akkor arról beszélt a Híradónak, hogy Gábor ellátása miatt nem tud dolgozni.

63 ezer forint járadékot kap, a férfi szintén kap járadékot és fogyatékossági támogatást, így 160 ezer forintból élnek ketten. Ápolási díj azonban nem jár a nőnek. A Belügyminisztérium korábban azt közölte, az csak egyenesági rokonukat ápolók kaphatják.

A riport után többen úgy érezték, segítenek a családon az állam helyett.

Éva most azt mondja, ha nem lesz váratlan kiadásuk, akkor ez a pénz – jól beosztva – egy évre megoldja a mindennapi gondjaikat. A Híradó korábbi riportját az alábbi videóban nézheti meg.

#Híradó#Videó#Belföld#rászoruló#értelmi sérült#segítség#adomány#top hírek#ma

Címlapról ajánljuk