Híradó

Fellebezett a férfit, aki gyereke szeme láttára kis híján megölte volt élettársát

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2024. június 15. 18:30

14 év fegyházra ítélték elsőfokon a férfit, aki kishíján megölte volt élettársát gyereke szeme láttára. 2022 őszén Soroksáron, az utcán késsel támadt a nőre, aki korábban szakított vele és új kapcsolata lett. Az áldozat életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A vádlott az utolsó szó jogán bocsánatot kért. 

Világosban, az utcán, késsel támadt a fiatal anyára a volt élettársa, 2022. október 7-én, a Grassalkovics úton.

Közös, 3 éves gyerekük a házban volt, a nő éppen a másik fiát kísérte ki annak apjához az utcára. A februári előkészítő ülésen ő maga mesélte el a történteket.  

A szúrásokat konkrétan nem is éreztem. Akkor amikor elkezdett szúrni, egymás után nem tudom hányszor… Megijedtem, hogy a fiamat is…

 – nyilatkozta korábban az áldozat, Petrova Anasztázia. 

A nagyobbik gyerek apja és egy járókelő próbálta megfékezni a dühöngő, részeg férfit, ezalatt a nő a fiával beszaladt az udvarra. Kis idő után azonban a támadó kiszabadult a fogásból és utánuk ment.  

Amikor beszabadult a kapun belül, a torkomat kapta el. Akkor már tényleg azon voltam, hogy kész.

A férfit végül sikerült leteperni, a vérző nőt és a 9 éves kisfiút pedig bemenekítették az egyik közeli üzletbe. Az áldozatot 14 szúrás érte, ebből több életveszélyes volt. A bíró szerint a nő védekezésének és a többiek segítségnek köszönhető, hogy túlélte.

„A gátlástalan jelleggel kivitelezett támadás módjára, irányára, erejére, elkövetés eszközére, a késszúrások nagy számára figyelemmel a vádlott cselekménye a sértett életének kioltását eredményező sérülés okozására egyértelműen alkalmas volt” – mondta a támadás körlményeiről Varga Gabriella, bíró. 

A férfit előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt állították bíróság elé. 

Az ügyészség beismerés esetén 17 év börtönt indítványozott. Ügyvédje szerint védence nem készült a gyilkosságra, enyhébb büntetés érdemel.

„A részbeni beismerés, a megbánás, a büntetlen előélet a kísérleti szak, a megromlott mentális egészségi állapot, ezeket figyelembe véve a mértékes ügyészi indítványnál egy lényegesen enyhébb, rövidebb időtartamú szabadságvesztés büntetés szíveskedjen kiszabni védencemmel szemben.” – mondta Fónagy Gergely, a vádlott ügyvédje.

A bíró az ügyvédi érvek és a 29 éves vádlott utolsó szó jogán tanúsított megbánása ellenére, csak minimálisan tért el az ügyészség indítványától: tizennégy évi szabadságvesztés büntetésre és 9 évi közügyektől való eltiltástól ítélte. 

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője is fellebbezett ellene.  

 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#késelés#top hírek#ítélet

Címlapról ajánljuk