Híradó

Magyar Péter képével kampányolnak Zuglóban, de a politikusnak semmi köze az egyesülethez

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 19:35

Magyar Péter nevével és képével kampányol az Össezfogás Zuglóért Egyesület – erre Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője hívta fel a figyelmet. Az egyesület szórólapján a Tisza Párt vezetője látható, de Magyar Péter az RTL Híradónak azt mondta: semmilyen kapcsolatban nem áll a szervezettel. Hadházy Ákos szerint az egyesület a kerület korábbi MSZP-s polgármesteréhez, Tóth Csabához köthető, és többek között a jelenlegi MSZP-s polgármester, Horváth Csaba sajtósa is a jelöltjeik között van.

Hadházy Ákos az Összefogás Zuglóért Egyesület egyik önkormányzati képviselőjelöltjének a szórólapját mutatja, amelyen Magyar Péter is látható. A felirat szerint az egyesület a Tisza Párt vezetőjét támogatja, és arra buzdítanak, hogy listán rá szavazzanak, helyi szinten pedig az egyesületükre. Megkerestük az érintett jelöltet, Sógor Lászlót is.

Azonban a kérdéseink után azonnal, köszönés nélkül letette a telefont.

Sógor László szórólapjáról Magyar Pétert is megkérdeztük. A Tisza Párt vezetője azt mondta az RTL Híradónak: sokan keresték őket és sok mindenkivel tárgyaltak is, de hogy kivel állapodtak meg végül, az a honlapjukon olvasható. Az Összefogás Zuglóért nincs köztük.

Magyar Péter szerint, azokkal szemben, akik visszaélnek a nevükkel, megteszik a bejelentést a választási bizottságoknál.

A Civil Összefogás Egyesület jelöltjei közül többen most is aktívan politizálnak az MSZP színeiben. Sógor László jelenleg a szocialista párt önkormányzati képviselője, de az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba sajtósa is a jelöltek között van. A Medián mérései szerint most legesélyesebb polgármesterjelölt, a Momentum által is támogatott Rózsa András szerint ez azt mutatja, hogy teljes a káosz a Zuglót évek óta uraló volt szocialista táborban.

Részletek a fenti videóban.

 

#Híradó#Videó#Belföld#választás#zugló#Az Össezfogás Zuglóért Egyesület#hadházy ákos#magyar péter#tóth csaba#horváth csaba

Címlapról ajánljuk