Híradó

Csodával magyarázzák, de az MLSZ vizsgálatot indít: 43 gólt lőtt a szezon utolsó meccsén a Kerekegyháza

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2024. május 30. 19:20

43 gólt lőtt ellenfelének a szezon utolsó meccsén a kerekegyházi ifjúsági focicsapat – pont annyit, amennyi ahhoz kellett, hogy idén ők legyenek a területi bajnokok. Erről a Telex írt először. A bajnokságban második helyre szorult kunszentmiklósiak nem értik, hogy a 80 perces játékidő alatt hogyan lehet ennyi gólt rúgni. A kerekegyháziak szerint csoda történt a pályán, a labdarúgó szövetség vizsgálatot indít az ügyben.

Már a bajnoki fotóhoz pózoltak utolsó meccsük végén a Miklósi GYFE ifi focistái, a legfeljebb 14 éves kunszentmiklósi játékosok ekkor még azt hitték, megnyerték a bajnokságot. A csapat végig veretlen volt, és a szezon utolsó meccsén, múlt szombaton a Nyárlőrinc ellen egy góllal nyertek. Az öltözőben aztán jött a hidegzuhany.

Bejött a saját játékvezetőnk, hogy felhívta a kollégája és érdeklődött a mérkőzés eredményéről. Ez ugye 1-0 volt, majd utána mondta a kollégája, hogy náluk pedig 43-1 lett a végeredmény

– meséli Erdős Bálint edző. A telefonáló a Kerekegyháza-Pálmonostora meccsről hívta. A gólözön hatására az addig második helyen álló Kerekegyháza lett a bajnok. A 14 évesek rövidített pályán fociznak, és csak 80 perc a játékidő, a cselezéssel és labdakezeléssel is számolva – a szakember szerint – alig maradhatott idő a gólokra. Az edző hozzátette: ebben az esetben ez 48 perc, ez alatt 44 gól született, mert  egyszer a pálmonostoriak is betaláltak. 

Nem realisztikus a dolog, nehéz erre mit mondani

– fűzte hozzá. 

Király Viktor, kerekegyházi edző szerint viszont csoda történt és a gyerekek is kiadtak magukból mindent. A gyerekek elszántsága mellett az is kellett a „csodához”, hogy azt ígérte nekik: ha 50 gólt rúgnak, lefutja a maratont. Előzetesen elemezte az ellenél játékát, és nem gondolta lehetetlennek, hogy nagy fölénnyel nyerjenek.

Úgy gondoltam, hogyha mi végig toljuk a mérkőzést, akkor az a kívánt – amit én a gyerekektől kértem – ötven gól is elérhető.

– mondta Király Viktor, kerekegyházi edző. A mérkőzés után több kunszentmiklósi szülő is a közösségi oldalakon háborgott. Szerintük a játékvezető személye is kifogásolható. A kerekegyháziak szerint a bírót nem ők választották. A bajnokcsapat alelnöke szerint múlt szombaton a Pálmonostora kapusa különösen rossz formában lehetett.  

Volt amikor a kezét nem emelte fel, amikor rárontott a két játékos labdástól, de inkább hagyta, hogy beguruljon. A meglepetés ereje gondolom...

– fogalmazott Kunsági Antal a kerekegyházi SE elnök-helyettese.

A gólözönt a nyertes csapat új eredményjelző táblája sem bírta. 19 után már nem számolta a hazai gólokat. A bíró azonban jegyezte szorgalmasan – az 59. és 60. percben például négyet is. A szokatlan mérkőzés ellen a miklósiak óvást jelentettek be, de ezt elutasították, mert ilyet csak a két egymással játszó csapat kérhet. Az MLSZ az RTL Híradónak azt írta, hogy vizsgálatot indítottak. 

A vesztes pálmonostorai csapattól nem akartak nyilatkozni, ezt azzal indokolták, hogy a 43-1 es vereség akkora szégyen, amiről nem akarnak beszélni.

Részletek a fenti videóban.

#Híradó#Videó#foci#Sport#bunda#csoda#gól#kerekegyháza#top hírek

Címlapról ajánljuk