Híradó

Még ma is horrorfilmbe illő volt a látvány az újpesti lépcsőházban, ahol egy férfi megölte szüleit

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2024. május 25. 19:05

Véres lábnyomok utaltak arra szombaton, hogy az újpesti kettős gyilkosság gyanúsítottja valóságos vérfürdőt rendezhetett. A szomszédok jól ismerték a szüleivel végző 37 éves férfi pszichés problémáit. A rendőrök a támadót csak sokkolóval tudták ártalmatlanítani. Korábban bankban dolgozhatott, és a szomszédok szerint rendezett életet élt. 

A rendőrség pénteken talált rá két ember holttestére egy újpesti lakásban, a nyomozás során pedig hamarosan az idős házaspár fia került látóterükbe. 

Az utcán szombaton már semmi nyoma nem volt a pénteki rendőrségi lezárásnak, a lépcsőházban az egyik első emeleti lakásnál viszont horrorfilmbe illő a látvány: véres lábnyomokkal van tele a padló és a lépcső. A 37 éves férfi vérfürdőt rendezhetett a lakásban. 

Valamikor a hét elején történt. De hát ugye hiába kérdeztük, nem mondanak semmit ilyenkor. Állítólag két napig voltak úgy, de hallani nem lehetett semmit sem

– mondta az RTL Híradónak az egyik szomszéd, akit sokkoltak a történtek. A megölt házaspárt jól ismerte, a fiukat kevésbé. Azt azonban tudta róla, hogy pszichés problémái vannak, de egy ideje nem fogadta el a kezeléseket, hiába próbálkoztak a szülei. „Voltak érte többször, mert külön lakása van a fiúnak, hogy viszik kezelésre, de egyáltalán nem hagyta magát, se gyógyszerezni, se semmi” – mondta a szomszéd.

Múlt héten beszélt utoljára a meggyilkolt asszonnyal. Szerinte a hatvanas éveiben járó nő belebetegedett fia problémáiba. A szomszéd úgy tudja, a 37 éves férfi normális életet élt, évekkel ezelőtt derült ki a betegsége, amit eleinte jól tudtak kezelni. „Egy időben itt lakott, akkor jól volt, és innen járt el dolgozni, azt hiszem, akkor bankban dolgozott, mert nagyon okos fiú egyébként. De aztán külön ment.”

A holttestek megtalálása után a gyanú azonnal a férfire terelődött. Egy órán belül meg is jelentek nála a rendőrök, de rájuk támadt.  

„A férfi a ruházatából rögtön előrántott egy kb. 20 cm pengehosszúságú vadásztőrt, és rögtön a tőle karnyújtásira álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt, aki észlelve a szúró mozdulatot egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a mellkasa és a felkarja között a hóna alá csúszott, így kerülte el a sérülést. Ezt követően a rendőr társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit ártalmatlanná tették és elfogták” – mondta az RTL Híradónak Szabadi Péter, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Szomszédai kamerán kívül azt mondták róla, hogy sokszor furcsán viselkedett, volt, aki félt is tőle, és örül, hogy végre elkerült a társasházból. Az ügyészség indítványozta a 37 éves férfi letartóztatását, amiről vasárnap dönt majd a bíróság. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#újpesti kettősgyilkosság#újpest#szülők#család#top hírek#vadásztőr

Címlapról ajánljuk