Híradó

A Fidesz igyekszik összemosni Magyar Pétert Gyurcsánnyal, miközben a DK hevesebben támadja őt, mint a kormánypártokat

Vorák AnitaVorák Anita

2024. május 15. 18:01

Hat és fél millió forintot költött egy hónap alatt a Magyar Pétert hiteltelenítő hirdetésekre a Demokratikus Koalíció kampányfőnöke – ezt a 24.hu számolta össze. A DK az elmúlt hetekben inkább őt támadja, mint a Fideszt. Az RTL Híradónak nyilatkozó választási szakértő szerint azért, mert mostanra világos lett: rájuk is veszélyt jelent a Tisza Párt.

Közvetlenül Dobrev Klára mellé került a kormánypárti plakáton Magyar Péter, és a Fidesz hirdetésében is együtt szerepel Gyurcsány Ferenccel. A kormány képviselője hétfőn a parlamentben is megpróbálta összemosni őket.

„Ha Magyar Péter mondandóját hallgatjuk, akkor az az érzésünk, mintha egy végtelenített DK közlemény-generátort hallgatnánk” – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára

Pedig a DK és Magyar Péter között egyre szembetűnőbb az ellentét.

„Tudjátok-e, hogy kik a pentitók? A pentítók a maffiából kiugrott, vádalkut kötő, a hatóságokkal együttműködő egykori maffiatagok az olasz maffiaszótárban” – fejtette ki Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, kampányfőnöke.

A bűnbánó maffiózókról egy hónapja, a kampánynyitón beszélt Molnár Csaba, 

azóta 7 millió forintot költött hirdetésekre a Facebookon. A 24.hu számítása szerint ebből hat és fél millió forintot Magyar Pétert hiteltelenítő üzenetekre fizetett ki.

László Róbert választási szakértő szerint mára kiderült: Magyar Péter felbukkanása nemcsak a kisebb ellenzéki pártokra jelent egzisztenciális veszélyt.

Most már az is látszik, hogy a DK-nak is van mit veszítenie. Ez az oka annak, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja most elsősorban őt igyekszik támadni, és megakadályozni azt, hogy a saját nem annyira elkötelezett szavazóik azok végül megtalálják az útjukat a Tisza felé

– magyarázta a Híradónak László Róbert.

Dobrev Klára azért kritizálja Magyar Pétert, mert szerinte menekül a vita elől, és gyáva, amiért nem akar részt venni pénteken, a Partizán vitáján. A Tisza Párt alelnöke ezt azzal magyarázta, hogy Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője nem lesz ott. László Róbert szerint ez racionális döntés a részéről.

„A Fidesz távollétében neki tényleg nem érdeke leülni másokkal vitázni, egészen egyszerűen azért, mert ő az egész ellenzék leváltására is készül, túl azon, hogy a NER ellen határozza meg magát. Az, hogy leüljön egy olyan ellenzéki vitára, ahol nincsenek ott a Fidesz részéről, az az a fajta gittrágás lenne, amitől ő igyekszik távol tartani magát – fejtette ki a választási szakértő.

Magyar Péter arra számít, hogy az állami tévében vitázhatnak majd. Erről azonban egyelőre csak annyit tudni, hogy az MTVA levélben kereste a pártokat azzal, hogy vitát szerveznek. Részleteket azonban nem közöltek.

#Híradó#Videó#Belföld#ep-választás#kampány#magyar péter#dk#fidesz#tisza párt#molnár csaba#ma#top hírek

Címlapról ajánljuk