Híradó

Forgó játék csípte be egy kisfiú kezét a dunakeszi majálison, három ujja roncsolódott

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2024. május 8. 18:41

Rémálmai vannak, és nem akar a balesetről beszélni – mondta édesapja az ötéves Berciről, akinek kezét a dunakeszi majálison csípte be egy forgó játék. Három ujja roncsolódott, az apa szerint kettőt biztosan nem fog tudni rendesen használni. A baleset miatt nyomozás indult. A majálist az önkormányzat szervezte. A családnak annyit mondtak, hogy ők nem felelősek a történtekért. 

Az ötéves Bercit egy hete nagynénje vitte el a dunakeszi majálisra. Az édesapjának ezután csörrent meg a telefonja: „A sógornőm hívott fel, hogy nyugodjak meg nincsen baj. Rögtön tudtam, hogy nagy baj van. És közölték, hogy a gyereknek az egyik ujja leszakadt. Mondták, hogy mindjárt hívnak, mert jön a mentő. Visszahívtak, akkor már két ujjáról beszéltek, negyedóra múlva három ujjáról beszéltek, és akkor elkapott az ideg nagyon.” 

Elkezdtem üvölteni, hogy mi van a gyerekemmel

– fogalmazott a Híradónak Nádházi László.

A kisfiú egy a forgó játékban volt. A többi gyerek gyorsan hajtotta, így Berci meg akart kapaszkodni a szélében. Édesapja szerint nem volt jól összerakva a játék, mert a gyerek be tudott nyúlni a forgó rész és az álló keret közé. A kisfiú három ujját roncsolta a szerkezet. Berci ősztől iskolába megy, a szülők először attól is tartottak, hogy a sérülés miatt nem tud majd megtanulni írni. 

Az édesapja szerint Bercinek nagy fájdalmai voltak: „az első két nap nagyon zavart volt, rémálmai voltak a kórházban”.

A majálist a dunakeszi önkormányzat szervezte. A család azt állítja, hogy a programirodából egyszer telefonáltak nekik. 

A kisfiú állapotáról érdeklődtek, ugyanakkor közölték, hogy nem tartják felelősnek magukat. A család ügyvédje szerint ez nem ilyen egyszerű.  

„Biztosan történt mulasztás. Szeretnénk, ha a mulasztók személyét felderítené a rendőrség. Mi ebben közreműködünk és azt szeretnénk kideríteni, hogy kik lehettek” – közölte Dencsö Dávid ügyvéd. 

Az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomoz foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. Két éve volt már egy hasonló baleset Dunakeszin a gyermeknapon, akkor is az önkormányzat szervezte a rendezvényt. 

Az ügy további részletei az RTL Híradó cikkünk elején megtekinthető riportjában. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#majális#dunakeszi#kisfiú#Játék#önkormányzat#ujj#top hírek

Címlapról ajánljuk