Híradó

Több ezren tüntettek Kiskunhalason a kórházigazgatóért, akit szakmai féltékenységből meneszthettek

rtl.hurtl.hu

2024. április 29. 19:20

Több ezren tüntettek vasárnap Kiskunhalason a múlt héten menesztett kórházigazgató mellett, aki hét éve vezette az intézményt. Távozását csütörtökön jelentette be közösségi oldalán a kórház. A térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta a Híradónak, hogy a főigazgató leváltása mögött szakmai féltékenység áll. 

A kórház múlt csütörtökön jelentette be a közösségi oldalán Szepesvári Szabolcs főigazgató távozását. A fideszes Bányai Gábor országgyűlési képviselő másnap, ugyancsak a közösségi oldalán azt írta, hogy tudomása szerint a főigazgató nem követett el törvénytelenséget. A távozása mögött szerinte a megyei kórház vezetőjével való személyes konfliktus áll. 

Bányai Gábor vasárnap interjút adott a Híradónak, de azt visszavonta. Ebben azt mondta, tudomása szerint egy polgármesteri találkozón a megyei kórházvezető arról beszélt: nem engedhető meg, hogy egy városi kórház jobban működjön, mint a megyei. A képviselő hétfőn levélben kérte az Országos Kórházi Főigazgatóságot, hogy helyezzék vissza a kiskunhalai főigazgatót. Kerestük az Országos Kórházi Főigazgatóságot, de adásunkig nem reagáltak.

 

#Híradó#Videó#Belföld#kiskunhalas#top hírek#igazgató#menesztett#szakmai féltékenység

Címlapról ajánljuk