Híradó

Rendőrök zárták le a konferencia helyszínét Brüsszelben, ahol Orbán Viktor is felszólalna

Szondi VandaSzondi Vanda

2024. április 16. 19:55

Két helyszínről elküldték, a harmadikon rendőrök próbálták feloszlatni a brüsszeli Nemzeti Konzervatív Konferenciát, amelyen Orbán Viktor is felszólalna. A jobboldali politikusok és közéleti személyek véleményének teret adó rendezvényt rendeletben tiltotta be az egyik brüsszeli kerület polgármestere, mert szerinte ott nem látják szívesen a szélsőjobboldalt. A konferencia szervezői és részvevői szerint ez a szólásszabadság halála. 

Az RTL Híradónak nyilatkozott Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Azt mondta, „egészen vérlázító és felháborító az, hogy a szuverenista, migárcióellenes és békepárti erőket Brüsszel baloldali vezetése az erőszakos antifa szerevezetek mögé bújva megpróbálja ellehetetleníteni. Szerintem ez a szabadságnak és a szólásszabadságnak a halála.”

Nem alakul jól a második brüsszeli NatCon: bár harmadjára találtak egy kis koncerttermet, ami befogadta a szélsőjobbos konferenciát, a rendőrség végül arra kérte a szervezőket, hogy állítsák le a rendezvényt. Az eseményekről itt tudósítottunk hosszabban.

#Híradó#Videó#politika#MCC#orbán viktor#top hírek#brüsszel#rendőrök#konferencia

Címlapról ajánljuk