Híradó

„Elvették tőle a reményt, azt, amit ő elvett tőlem” – megszólalt a megvakított kemecsei nő a támadója ítéletéről

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2024. április 10. 18:38

Jogerősen súlyosabb büntetést kapott a kemecsei nőt 2022-ben féltékenységből megvakító támadó: 20 helyett jogerősen 24 év fegyházra ítélték. A férfi volt barátnőjét kivonszolta egy szántóföldre, ahol puszta kézzel elvette a nő szeme világát, aztán elmenekült. A bíróságon most is bocsánatot kért a vádlott, de ezt az áldozat családja nem fogadta el. Megkönnyebbültek, amikor a bíróság azt mondta, nem volt őszinte a vádlott megbánása. Mivel többszörös visszaeső, feltételesen sem szabadulhat.

Lélegzetvisszafojtva hallgatta a megvakított nő fivére és édesapjuk az ügyész beszédét. Másodfokon tárgyalták a két évvel ezelőtti kegyetlen támadást. A férfi féltékeny volt, ezért volt barátnőjét a torkánál fogva kivonszolta erre a szántóföldre, majd kinyomta Gabriella szemeit. A nő teljesen megvakult.

Tavaly novemberben sírógörcsöt kapott az áldozat és fivére, amikor kiderült, hogy a szigorúbb büntetéssel járó emberölési kísérlet helyett életveszélyt okozó testi sértésben találták bűnösnek a vádlottat. Elsőfokon 20 évet kapott. Ahogy kiviharzottak a tárgyalóból, a folyosón Gabriella összeesett, mentőt kellett hívni hozzá. A legutóbbi ítélethirdetésen átéltek miatt a szerdai tárgyalásra nem ment el. 

Az ügyészség szerint súlyosabb büntetés jár a vádlottnak. A család ügyvédje is egyetértett ezzel. A vádlott védője is azt mondta, példátlan bűncselekmény történt. Úgy fogalmazott: „Személyesen is elnézést kértem és kifejeztem a védőbeszédemben, hogy mennyire sajnálom, ami a sértettel történt, ennek ellenére a vádlott védelmében az érveimet el kell hogy mondjam”.

A büntetés enyhítését kérte. Utána a védence beszélt, aki azt mondta, képtelen magának megbocsátani – hűvösen hallgatták őt az áldozat rokonai. A bíróság igazat adott az ügyészségnek, a vádlott büntetését 24 évre súlyosbította. Feltételesen sem szabadulhat, mert többszörös visszaeső.

Megkönnyebbültek

Gabriella bátyja azt mondta, egy korszak talán lezárul az életükben.

Most azt érzem, hogy olyan súlytól szabadultunk meg, ami segít nekünk gyógyulni testben, lélekben

– fogalmazott. 

Gabriella az ítélet hallatán otthon elsírta magát. Telefonon úgy nyilatkozott: az ítélettel meg van elégedve, és úgy érzi, a kiszabott büntetéssel talán átéli bántalmazója azt, amit neki okozott.

Elvették tőle a reményt, azt, amit ő elvett én tőlem. Hogy láthassam a gyerekemet felnőni, hogy élvezhessem vele az életet, a játékot, a mindennapokat megélni vele

– nyilatkozta a megvakított nő. 

Gabrielláék műszemre gyűjtenek. Aki ehhez hozzájárulna, az alábbi bankszámlaszámon megteheti:

Számlatulajdonos: Orosz Mira Norina
11773449-03088889-00000000
HU93 1177 3449 0308 8889 0000 0000

 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#megvakított kemecsei nő#jogerős ítélet#top hírek

Címlapról ajánljuk