Híradó

1,3 milliót fizettek ki az útra, de sosem jutottak el nyaralni – másfél éve futnak az utasok a pénzük után a becsődölt Lagun Travel miatt

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2024. április 8. 19:15

Másfél éve futnak a pénzük után azok az utasok, akik az egzotikus utazásokat kínáló Lagun Travelnél foglalták le útjukat. Az utazási iroda csődbe ment. A Híradónak nyilatkozó pár 1 millió 300 ezer forintot bukott emiatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy csalás miatt nyomoznak, de a gyanúsítottakat még nem hallgattak ki.

Tomán-Körmöczi Flóra és párja 3 éve az Indiai-óceán fehér homokos partján házasodtak össze. Az utat a Lagun Travel segített nekik megszervezni. Az első házassági évfordulójukat is egzotikus nyaralással szerették volna ünnepelni a Maldív-szigeteken. Ennek szervezésével is ezt az irodát bízták meg.

Először arra szólították fel őket, hogy fizessék ki az út fennmaradó részleteit korábban, nem sokkal később pedig arról kaptak értesítést, hogy a cég csődöt mondott. Ekkora már 1 millió 300 forintot kifizettek. 2022 óta futnak a pénzünk után.

Másfél éve történt, hogy az utazási iroda csődöt jelentett. Mindenki megtette a feljelentést a rendőrségen, és azóta megállt az ügy. Semmilyen fejlemény nincs

– panaszolta a károsult. A Lagun Travel az első években magyar cégként üzemelt, később visszavonták az engedélyüket, és a Seychelles-szigeteken alapítottak új vállalkozást. Nem rendelkeztek a Magyarországon előírt vagyoni biztosítékkal, amiből az elmaradt utazások árát vissza lehetett volna fizetni.

A károsultak egy csoportja Gaál Mártont bízta meg, hogy képviselje őket az ügyben. Az ügyvéd arról beszélt a Híradónak, hogy az elmúlt másfél évben körülbelül 100 alkalommal írt vagy hívta a rendőrséget, hogy felvilágosítást kérjen a nyomozás állásáról, sikertelenül.

„100-150 millió forint közötti kárt okoztak a Lagun Travel tulajdonosai. 5-10 év között büntetendő bűncselekményről is szó lehet akár, mivel ez az üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalást is kimerítheti. Nem igazán értem, hogy a rendőség miért nem reagál a megkeresésekre. Sőt. Telefonon igazából egy éve nem értük el az eljáró nyomozót” – magyarázta az ügyvéd.

A Seychelle Köztársaság magyarországi tiszteletbeli főkonzulja úgy tudja, hogy a helyi rendőség is nyomoz. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Híradó kérdésére annyit közölt, hogy a nyomozás csalás bűntett gyanúja miatt folyamatban van eddig 45 tanút hallgattak ki gyanúsítottakat viszont még nem.

 

#Híradó#Videó#top hírek#utazási iroda#csőd#egzotikus út#rtl#Gazdaság

Címlapról ajánljuk