Híradó

Nincs elég kerozin a reptéren, több Budapestről induló gép sem tudott felszállni

Molnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2024. március 29. 17:39

Üzemanyaghiány miatt nem tudott felszállni Budapesten kora reggel az egyiptomi Hurghadába tartó járat. Az utasok úgy tudják, legkorábban este 21.10-kor, legkésőbb holnap indulhatnak el. A Ryanair egyik tegnapi, Mallorcára tartó járata is kénytelen volt egy órát várakozni üzemanyag-hiány miatt. A reptér legnagyobb üzemanyag-szállítója a Mol, de a cég szóvivője szerint a hiányról nem ők tehetnek. A Budapest Airport a Híradóval azt közölte, a fennakadásokat az okozza, hogy az egyik üzemanyagkiszolgálónál átmeneti készletezési probléma van.

Az egyiptomi Hurghadában szerette volna több magyar család tölteni a húsvéti ünnepeket. Egy házaspár ötéves epilepsziás kislányát vinné delfinterápiára Egyiptomba. Az üdülést azonban csak később kezdhetik meg. Reggel negyed 7-kor kellett volna felszállnia a gépüknek, de azóta sem indultak el. Az egyik utassal délelőtt beszéltünk, ő úgy tudja: azért, mert a Liszt Ferenc reptéren nem volt elég üzemanyag.

Az indulási táblán láttuk, hogy a 6:15-ös indulás 7:45-re lett módosítva, mindenféle tájékoztatás nélkül. 7:45 óta itt állunk a kapunál, és a kijelzőn folyamatosan az látszódik, hogy késik a gép. Itt még kapott, ha jól tudom, 4 ezer liternyi kerozint és körülbelül 11 ezer liternyire lenne szükség arra, hogy Egyiptomba érjünk

– mondta az egyik utas.

Az utasok délben arról értesültek, hogy a gépük este 21:10 perckor tud elindulni Egyiptomba. Nem hivatalosan viszont arról hallottak, hogy csak holnap utazhatnak.

A Liszt Ferenc repülőtér legnagyobb üzemanyag-szállítója a MOL. A cég szóvivője szerint azonban a hiány nem az ő hibájuk.

Hogy mi miatt alakult ki üzemanyag-hiány, kiderül a Híradó riportjából.

 

#Híradó#Videó#Belföld#top hírek#repülőtér#kerozin#üzemanyaghiány

Címlapról ajánljuk