Híradó

Győrfi Pál elismerte: többször parkolt tilosban a Margitszigeten szolgálati autójával

Szondi VandaSzondi Vanda

2024. március 12. 17:33

Tilosban parkolt Győrfi Pál szolgálati autójával, amíg futni ment a Margitszigeten – ez látható az RTL Híradóhoz eljutott nézői felvételen. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elismerte, hogy általában nem a fizetős parkolóban áll meg, amikor hetente többször futni megy. Azt mondta az RTL Híradónak: sajnálja, hogy szabálytalankodott, ezután ő is a sorompós parkolóban hagyja majd az autóját.

Kedd délelőtt is jó páran rótták a köröket a Margitszigeten. Van, aki autóval jár ki, ők egy sorompóval lezárt területen hagyhatják a járművüket, óránként 600 forintért. A fizetőparkolótól alig egy percnyi sétára található egy murvás terület, ott nem kell fizetni a parkolásért. Igaz, megállni sem szabad.

Bár tábla tiltja még a behajtást is a területre, ahogy egy nézői felvételen látszik, épp ott parkolt március 7-én reggel az Országos Mentőszolgálat egyik autója. A nézői videón már az is látszik, hogy a futókörről lekanyarodva Győrfi Pál száll be az autóba. A mentőszolgálat szóvivője elismerte az RTL Híradónak, hogy ő parkolt a tilosban:

Ezen a helyen, ahol most állunk, valóban én parkoltam fél órán vagy talán negyven percen keresztül, amíg futottam egy szigetkört. És tudom, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak. Úgy tisztességes, ha ezt személyemben vállalom

Győrfi Pál azt mondta, hetente két-háromszor fut, ezt közösségi oldalain meg is osztja, hogy pozitív példát mutasson az embereknek. Azt is elismerte, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy a lezárt területre parkolt.

Azt ígérte, ezután ő is a fizetős megállóhelyet használja majd, bár fél a sorompóval lezárt parkolóktól. Hogy miért, kiderül a videóból.

 

#Híradó#Videó#Belföld#győrfi pál#parkolás#tilosban#margitsziget#rtl#top hírek#ma

Címlapról ajánljuk