Híradó

„Az alkoholt és a kábítószert is terápiás célzattal használta” – évekre börtönbe kerülhet a Fidelitas egykori hódmezővásárhelyi alelnöke

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 16:50

Személyiségzavarban szenvedett, rendszeresen drogozott és ivott, ezért nem volt tisztában azzal, mit tesz – ez áll a szekértői véleményben, amit a védelem kért a Fidesz ifjúsági szervezetének volt hódmezővásárhelyi alelnöke ügyében. A férfit azzal vádolják, hogy három éve jelentős mennyiségű marihuánát termesztetett ismerősei tanyáján, abból akarta fedezni a háza felújítását. Ha elítélik, legkevesebb öt év börtönt kaphat.

Jártak az ujjai, néha a lábfeje is megrándult az elegáns cipőben. Bár lazán ült a vádlottak padján, nem tudta leplezni az idegességét a fiatal férfi, akit azzal vádolnak, hogy három éve kábítószert termesztett egy idős házaspárral együtt azok tanyáján. A vádirat szerint a drog eladásából akarta fedezni a háza felújítását.

A rendőrök 2021 nyarán számolták fel Hódmezővásárhely közelében az ültetvényt, ahol több mint 300 tő indiai kendert és szárított marihuánát találtak. Az ügy azért is keltett nagyobb figyelmet, mert a férfi a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas helyi alelnöke volt, erről kormányinfón is kérdezték a kancelláriaminisztert, de Gulyás Gergely akkor azt mondta, nincs információja az illetőről.

A férfi mindent beismert a rendőrségen, az alelnökségről lemondott, szabadlábon várhatta a tárgyalást. A bíró hétfőn a védelem magánszakértői véleményét olvasta fel, eszerint nem volt teljesen beszámítható.

Az elmeműködés kóros állapotában, személyiségzavarban szenvedett, ami enyhe fokban korlátozta őt abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék

– olvasta fel a bíró.

A szakértő arra is kitért, hogy a férfi rendszeresen drogozott és ivott.

Mentális zavara neuraszténiás tünetekben nyilvánul meg, tehát folyamatosan, családi konfliktusok kapcsán elkerülő, elhárító magatartás kialakulása jellemezte. Mindezek miatt az alkoholt és a kábítószert is terápiás célzattal használta – tette hozzá a szakértői véleményt olvasva a bíró.

A férfi hétfőn nem tett vallomást, a tárgyalás májusban folytatódik. Ha bűnösnek találják, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelem miatt legkevesebb öt év börtönre számíthat.

#Híradó#Videó#drog#fidelitas#marihuána#hódmezővásárhely

Címlapról ajánljuk