Híradó

„Ezt lenyomták Sóskút torkán” – ez történt a botrányos lakossági fórumon, miután a polgármestert rendőrök menekítették ki

Boros KrisztinaBoros KrisztinaHorváth NándorHorváth Nándor

2024. január 31. 18:07

Tovább tart a tiltakozás a Sóskútra tervezett akkumulátorfeldolgozó beruházás ellen. Szerdán a szomszédos Tárnokon tartanak lakossági fórumot, miután kedden a szlovén cég képviselőit és a helyi polgármestert is rendőröknek kellett kimenekíteniük az ottani fórumról. Bár a sóskúti polgármester tájékoztatást ígért, a helyiek sem tőle, sem a cégtől nem kaptak – Híradónk is hiába kereste őket és a kormányt. A környező települések polgármesterei sem tudnak semmit a beruházásról, amit szerintük Sóskútra is rákényszerítenek.

„Elnézést kérek, én azt gondoltam, hogy kulturáltan, a más települések polgármestereit meghívva üljünk le, beszéljünk. Ez nem lehetséges” – mondta többek között Kőnig Ferenc, Sóskút polgármestere, amikor kedden eldöntötte, hogy nem tartja meg a meghirdetett lakossági fórumot a falu szélére tervezett akkumulátorfeldolgozóval kapcsolatban. 

A sóskúti polgármester igyekezett megnyugtatni a környékbeli települések vezetőit és további tájékoztatást ígért.

Kőnig Ferencet végül rendőrautóval kellett hazavinni, mert a tömegből sokan útközben is próbáltak tőle információt szerezni.

„Ilyenre még nem volt példa, nem tudom, hogy mit mondjak rá, de valamilyen módon információt kell szereznünk, nyilván azért jöttünk ide” – fogalmazott a történtekről Lukács László, Tárnok polgármestere. 

Érd polgármestere, Csőzik László szerint a kedd esti lakossági fórum is megmutatta, hogy a helyiek és a környéken élők nem kérnek a beruházásból, de szerinte Sóskút vezetése sem elkötelezett mellette.

Sóskútnak lenyomták a torkán ezt a kormányzat részéről

– mondta.

Bár további tájékoztatást ígértek, szerdán sem az Andrada csoport, sem a sóskúti önkormányzat, sem a kormány nem válaszolt érdemben a kérdéseinkre. Részletek a Híradó riportjában.

#Híradó#Videó#Belföld#sóskút#tárnok#érd#tiltakozás#lakossági fórum#akkumulátorgyár#top hírek

Címlapról ajánljuk