Híradó

„Budán nincs más baleseti centrum ellátóhely, csak a János Kórház volt”– Kunetz Zsombor szerint súlyos sérültek ellátása kerül veszélybe

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2024. január 9. 18:03

A Népegészségügyi Központ a napokban több mint 20 egészségügyi intézmény részleges leállását jelentette be. A fővárosi Szent János Kórházban például már a komoly baleseti sérülteket sem tudják fogadni. Az egészségügyi államtitkár szerint csak ideiglenes intézkedésről van szó, és egy beteg sem marad ellátatlan.

Munkatársat keresünk – elsőként ez a felugró hirdetés köszönti az érdeklődőket a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Kórház honlapján. Az intézménybe szülész-nőgyógyász szakorvos, szülésznő, műtőssegéd és ápoló jelentkezését is várják. A szakemberhiány miatt januárban több napig nem lesz arc- és szájsebészeti ellátás, a tüdőgyógyászat pedig egész évben szünetel.

A napokban a Népegészségügyi Központ további 19 kórházi osztályon rendelt el korlátozásokat vagy átmeneti szünetet az ellátásban.

Budán nincs más baleseti centrum ellátóhely, csak a János Kórház volt és azzal, hogy ő azt mondja, hogy nem tud fogadni ilyen súlyos baleseti betegeket, ezek a betegek késve érkezhetnek más egyéb ellátó intézménybe

 – mondta Kunetz Zsombor az RTL Híradónak. Az egészségügyi elemző az elmúlt napokban hozta nyilvánosságra, hogy több osztályon nem látnak el például II. kerületi betegeket a Szent János kórházban. A most feltöltött dokumentumokból már az is kiderült, hogy a súlyos sérülteket sem tudják fogadni.

A fenti videóból továbbá az is kiderül,

  • miért tartja Kunetz Zsombor kockázatosnak, ha utaztatni kell a betegeket,
  • mit szól a kialakult helyzethez Takács Péter, egészségügyi államtitkár
  • és miért tanácsolja azt az orvosi kamara elnöke, Álmos Péter, hogy a betegek inkább forduljanak egészségügyi magánellátáshoz.

Kép forrása: pexels.com

#Híradó#Videó#kunetz zsombor#egészségügy#egészség#szent jános kórház#ellátás#Népegészségügyi Központ#top hírek

Címlapról ajánljuk