Híradó

Hiába pletykált Tarlós, az LMP kizárja, hogy a Fidesszel közösen indítson jelöltet Karácsony ellen

Vorák AnitaVorák Anita

2024. január 6. 18:20

Az LMP kizárja, hogy közösen indítsok főpolgármester-jelöltet a Fidesszel – mondta a párt szóvivője az RTL-nek, miután Tarlós István korábbi polgármester arról beszélt a Hír TV-ben, hogy a kormánypártoknak közös jelöltjük lehet egy ellenzéki párttal. A volt főpolgármester nem nevezte meg, hogy kiről pletykálják ezt, de a műsorban felmerült Vitézy Dávid neve. 

Hogy idén júniusban ki lesz Karácsony Gergely kormánypárti kihívója a főpolgármester-választáson, az még nem derült ki. De elődje, Tarlós István a Hír TV-ben pénteken már utalt rá:

Pletykaszinten először merül fel 33-34 év óta, hogy netán előfordulhat, hogy közös jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak. Ilyen még nem volt. 

Nevet nem akart mondani, de megkérdezték, hogy Vitézy Dávidra gondol-e. Erre Tarlós István nem választolt, de azt mondta: nem ellenezné Vitézy Dávid jelöltségét. 

A volt közlekedési államtitkárt eddig nyilvánosan az LMP kérte fel, de a neve már a kormánypártok lehetséges jelöltjeként is felmerült nyilvánosan. Az ATV decemberben meg is kérdezte erről a kormányinfót tartó Orbán Viktort, aki kitérő választ adott.

Az LMP-nél azt mondták az RTL-nek, ők csak Vitézy Dáviddal tárgyalnak, a Fidesszel nem.

Elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést, ezért nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen

– fogalmazott Gál József szóvivő.

Vitézy Dávid a Híradónak annyit írt, hogy decemberi nyilatkozata óta semmi nem változott, azaz az LMP felkéréséről meg nem döntött, a kormánypártok részéről pedig nem érkezett hozzá ilyen kérés. Ezért úgy gondolja, nem lenne annak realitása, hogy a két párt közös jelöltje legyen júniusban.

#Híradó#Videó#politika#Belföld#vitézy dávid#lmp#fidesz#főpolgármester-jelölt#budapest

Címlapról ajánljuk