Híradó

Reményt kapott az éber kómában fekvő raliversenyző családja

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. december 28. 16:55

Reményt kaptak karácsonyra: összegyűlt felajánlásokból az a 40 millió forint, amiből külföldi gyógykezelésre mehet az éber kómában fekvő hajdúböszörményi raliversenyző, Szilágyi Richárd. A családapának egy pályabejáráson állt meg a szíve, négyszer élesztették újra. A felesége fogott gyűjtésbe és keresett meg több külföldi klinikát, így találtak rá egy kóma kutatócsoportra, Belgiumban. A 12 hetes kúra javíthat Ricsi állapotán, aki most még beszélni is képtelen.

Karácsony az ápolási osztályon. 

Az egyéves Janka az édesapjához bújik a kórházi ágyon. Ricsi képtelen megölelni gyermekét, vagy beszélni a kislányához. Másfél éve éber kómában fekszik Debrecenben.

„Hogyha egy kicsit közelebb érezzük vagy jobban látjuk rajta a tudatosságot, az nekünk is jobb, de egyébként nagyon nehéz” – mondja Szilágyi-Parti Krisztina.

A 31 éves hajdúböszörményi raliversenyző több bajnokságot is nyert navigátorként. Tavaly májusban azonban egy pályabejáráson hirtelen rosszul lett. Megállt a szíve, négyszer élesztették újra. Az oxigénhiányos állapot miatt kómába került.

Felesége akkor 11 hetes terhes volt.

Most fordulat jöhet Ricsi állapotában: egy speciális terápiára mehet egy belga kórházba. 

Adományokból, éppen karácsonykor gyűlt össze az ehhez szükséges 40 millió forint.

„Ebben a klinikában egy kóma-kutatócsoport tevékenykedik. 12 hetes rehabilitációval dolgoznak. Úgynevezett robotterápiát alkalmaznak, különböző robotokba teszik majd őt be. Ami különleges náluk, hogy kifejezetten agystimulációt alkalmaznak” – meséli Szilágyi-Parti Krisztina

Abban bíznak, Ricsi állapota ettől javulni fog.

„Van olyan, aki jelenleg hasonló állapotban kezdte, mint Ricsi és két hónap után már kerekesszékből tudott teniszezni” – bizakodik a feleség.

Krisztina már most, a kiutazás előtt is biztató jeleket tapasztal férjén.

Ha viccelődtünk vele, arra is egyre jobban reagált, például ha videókat mutatunk neki vagy néz egy sorozatot a tévében, és abban valami vicces dolog van, azon már elmosolyodik vagy nevet is.

Hogy Krisztina visszakaphatja-e a férjét régi valójában, egyelőre csak remélni tudja, de azt mondja, nem adja fel. Abban pedig elmondása szerint biztos, hogy Ricsinek, aki most még a saját teste rabja, a kislányuk ad erőt a küzdelemhez, ami a külföldi kezeléssel nem ér véget.

#Híradó#Videó#baleset#raliversenyző#rtl#kezelés#top hírek#éber kóma

Címlapról ajánljuk