Híradó

Napok óta rossz a lift, lépcsőt másznak a betegek, dolgozók, a mozgásképteleneket cipelik a Belgyógyászati és Hematológiai Klinikán

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2023. október 30. 17:01

Elromlott a lift, a dolgozóknak és a betegeknek is lépcsőzni kell a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikáján – erről rejtett kamerával készítettünk felvételt. Egy daganatos megbetegedéssel küzdő nő arról beszélt a Híradónak, hogy nem ez az első eset. A Híradó kérdésére a Semmelweis Egyetem azt közölte, hogy már meg is javították a liftet. Néhány órával később viszont újra elromlott.

Hárman visznek fel a lépcsőn egy kerekesszékes beteget a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikáján. Erről rejtett kamerával készítettünk felvételt.

Napok óta rossz a lift, ezt minden emeleten felirattal jelzik. Van, ahol azt írják, hogy a lift jelenleg nem üzemel, máshol csak annyit, hogy a lift üzemen kívül

Nagy a forgalom a lépcsőn, hiszen nemcsak a betegek, hanem a dolgozók is ezen közlekednek.Van, aki naponta tucatnyi alkalommal is megmássza az emeleteket.

2-3 naponta elromlik

– mondta egy nővér a Híradónak. Azt is hozzátette, hogy nem túl bizakodóak.

„Annyit mondtak a lifttel kapcsolatban – ez körülbelül csütörtök óta rossz – hogy ma próbáltak vele valamit csinálni, de külföldről kell hozzá alkatrész. Lehet, hogy ezen a héten nem is lesz.”

Nyilatkozott telefonon Híradónknak egy daganatos megbetegedéssel küzdő nő. Azt mondta: 

ha nincs lift, 90 lépcsőfokot kell megtennie ahhoz, hogy eljusson a helyiségig, ahol a kemoterápiás kezelést kapja.

 Azt is hozzátette, hogy nem ez volt az első ilyen eset.

„Döbbentem vettem észre, hogy ismét rossz a lift. Ki van írva, hogy a lift jelenleg nem működik. Ott megtudtam, hogy tulajdonképpen nem jelenleg, hanem már napok óta nem. És bizony nekem más problémám is van, mire felballagok a lépcsőn, igencsak kifulladok, de mindenkinek pihenésre van szüksége a lépcsőmászás után.”

A megkeresésünkre a Semmelweis Egyetem hétfőn azt közölte a Híradóval, hogy a mai napon „a szakemberek megjavították" a liftet.

Nem sokkal ezután felhívtuk a kórházat telefonon, hogy valóban jó-e már a lift.

Megint rossz lett. Most szedte ki a portás a karbantartót a liftből

– szólt a tájékoztatás

A Semmelweis Egyetemtől azt is szerettük volna megtudni, hogy mi okozza a liftek gyakori meghibásodását. Erre azonban nem kaptunk választ.

#Híradó#Videó#kórház#egészségügy#lift#semmelweis egyetem

Címlapról ajánljuk