Híradó

Kilátástalan helyzetben Iványi Gáborék: ezúttal 380 milliót vont el tőlük a NAV

Major EszterMajor Eszter

2023. szeptember 13. 20:07

Kilátástalan helyzetbe került a Magyar Evangéliumi Testvérközösség – erről Iványi Gábor írt segélykérő kiáltványában. A MET hónapok óta csak egy részét kapja meg annak az állami támogatásnak, ami szerintük járna nekik. Most viszont – tartozásaikra hivatkozva – egyetlen forintot sem kaptak, mert a NAV elvonta a nekik járó pénzt. Dolgozóiknak már hónapok óta nem tudnak teljes fizetést adni.

Napról napra több száz rászorulónak főznek az Oltalom Karitatív Egyesület konyháján. Olyanok jutnak így meleg ételhez, akik máshogy talán semmit nem tudnának enni.

Az egyesület munkája is ellehetetlenülni látszik. A fenntartó, az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ugyanis szeptemberben semmilyen állami támogatást nem kapott. Az Adóhivatal – tartozásaikra hivatkozva – visszatartotta a pénzüket.

Ez tulajdonképpen harmadik hónapja folyik, hogy a kormány bizonyos összeget levon a NAV-on keresztül

– fogalmazott Iványi Gábor. 

A NAV ezúttal több mint 380 millió forintot vont el. Csak a bérek kifizetéséhez 200 millió forintra lenne szükségük havonta.

Az egyház egy vidéki, főleg sajátos nevelési igényű tanulóknak fenntartott iskolájából a Híradónak azt jelezték: náluk van, aki egyáltalán nem kapott fizetést, köztük pedig vannak olyanok, akik több gyermeket is nevelnek. 

Iványi Gábor szerint valamennyit mindenkinek utalnak, igaz, csak nagyon szerény összeget. „50-től 100 ezerig terjed az az összeg, amit egy-egy személynek a hónapban ki tudunk fizetni” – fogalmazott.

Iványi Gábor kiáltványában együttérzést kér az emberektől amiatt, amit „a magyar állam hivatalos szervei a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel és segítő intézményeivel művelnek”. 

Az ügyről még többet megtudhatnak a cikkünk legelején található videóban. 

#Híradó#Videó#Belföld#iványi gábor#oltalom karitatív egyesület#magyar evangéliumi testvérközösség#nav#adótartozás

Címlapról ajánljuk