Híradó

Csak este hat előtt lehet kirabolni a trafikot – mondták a hidegvérű boltosok a támadónak, aki erre csalódottan kisétált

Pásztor GáborPásztor Gábor

2023. augusztus 19. 19:00

Kabaréba illő rablási kísérletet rögzített egy dohánybolt biztonsági kamerája az ausztriai Grazban. A támadó egy játékpisztollyal a kezében követelte a napi bevételt a trafik dolgozóitól, akik udvariasan közölték vele: sajnos elkésett, mivel a pénztárgép automatikusan lezárja magát este hatkor, és másnap reggelig nem is tudják kinyitni. Ez persze nem volt igaz. A rabló ezután csalódottan távozott.

Játékpisztollyal készült rabolni egy grazi trafikban egy maszkos-napszemüveges férfi. A bolt dolgozói nem tanúsítottak ellenállást, sőt, a lehető legudvariasabb kiszolgálásban részesítették.

„Főnök, jöjjön már, rablás van!” – hívta a pénztáros az idegesség legkisebb jele nélkül az üzletvezetőt, aki készségesen meg is kérdezte a támadót, miben lehet a segítségére. Akkor sem jött zavarba, amikor a rabló közölte vele, hogy ő bizony a napi bevételt szeretné. 

A főnök sajnálkozva tájékoztatta, hogy túl későn jött: a kassza ugyanis automatikusan lezárja magát este hatkor, és másnap reggelig nem is tudják kinyitni.

Ez természetesen nem volt igaz, a férfit viszont megzavarhatta a barátságos fogadtatás, mert kissé bizonytalanul csak annyit tudott visszakérdezni, hogy „ez most komoly?”. 

Mire mindketten elkezdték bizonygatni neki, hogy igen, este hat után már nincs mód a trafik kirablására. Az üzletvezető még azt is hozzátette, hogy egy órával hamarabb kellett volna jönnie, ma már lecsúszott erről a lehetőségről.

Az elképedt rabló ekkor tétován kihátrált a boltból, de az ajtóból még egyszer visszafordult, és megkérdezte, hogy ugye nem csak a bolondját járatják vele. 

Amikor azonban erre még azt is felajánlották neki, hogy ha nem hiszi, nyugodtan menjen be a pult mögé, és győződjön meg róla a saját szemével, belátta: ilyen rendes emberek csak nem hazudhatnak, és végleg távozott.

A jelenetet biztonsági kamera rögzítette, a felvétel azóta bejárta a német nyelvű sajtót. A rendőrség bízik benne, hogy a képek alapján hamarosan megtalálják a hiszékeny rablót.

#Híradó#Videó#Külföld#ausztria#Graz#trafikrabló#átverés#játékpisztoly#boltos

Címlapról ajánljuk